Valitse syksysi

Syksy on pitkä ja siihen mahtuu kaikenlaista säätä, fiilistä, tekemistä ja pohtimista. Jokaiselle syksy on erilainen ja tarkoittaa eri asioita. Mitä sinä haluat omalta syksyltäsi?

Valitse syksyksi

Tältä listalta löytyvät lukuvinkit monenlaiseen syksyyn. Onko listalla oman syksysi eväät?

 1. Synkkiä väristyksiä

  Written by: Heidi Siitari

  Kauhusarjakuvaa ja -mangaa! Syksyn pimeät yöt ovat täydellinen hetki vähän pelotella itseään. Nämä kauhuvaikutteiset sarjakuvat jäävät kummittelemaan mieleen aamuyön tunneille asti.

 2. Mukaansatempaavia kokemuksia

  Written by: Heidi Siitari

  Tarinoita ja toimintaa peleissä! Kun syksyllä valo vähenee ja illat käyvät pitkiksi, on mukava uppoutua tarinan vietäväksi. Näissä peleissä tarina ja toiminta vievät mukanaan ja aika menee kuin hujauksessa.

 3. Ruskan väriloistoa

  Written by: Heidi Siitari

  Inspiroidu ruskan sävyistä! Syksy on hyvä aika kokeilla maalaamista, ja luonnosta voi ammentaa ideoita teosten sävymaailmaan ja aiheisiin. Nämä kirjat opastavat eri maalaustekniikoiden alkeisiin ja esittelevät taideteoksia, jotka innostavat kokeilemaan taidetta.

 4. Käsillä luomisen iloa

  Written by: Heidi Siitari

  Käsitöitä! Syksyllä on hyvää aikaa uppoutua käsitöiden maailmaan. Nämä kirjat esittelevät uusia neuleita talveksi, vanhojen kankaiden uusiokäyttöä ja muita hauskoja projekteja, joilla ottaa syksy vastaan.

 5. Hyvää viileisiin iltoihin

  Written by: Heidi Siitari

  Syksyn edetessä on hauskaa pitää keittiö lämpimänä kokkaamalla ja leipomalla itse. Näissä kirjoissa on reseptejä kaikenlaisiin lämpimiin herkkuihin, joilla ajaa pois syksyn viileys.

 6. Ajankohtaista mietittävää

  Written by: Heidi Siitari

  Kun mieli rauhoittuu kesän rientojen jälkeen, on hyvä hetki pohtia ajankohtaisia kysymyksiä. Nämä kirjat kertovat eri ryhmien ihmisoikeuksista monista eri näkökulmista ja herättävät varmasti ajatuksia.

 7. Luonnosta nauttimista

  Written by: Heidi Siitari

  Suomen syksy on kaunista aikaa ja hyvä hetki samoilla luonnossa. Nämä kirjat paljastavat parhaat vaelluskohteet, vinkit eräreissuille ja mielenkiintoisia faktoja Suomen luonnosta. Kirjastosta löytyy myös monipuolisesti karttoja eri vaellusreiteistä ja luontokohteista – kannattaa tulla kysymään!

 8. Järjestä Halloween-juhlat!

  Written by: Heidi Siitari

  Isot juhlat, hauskaa vain ystävien kesken tai vaikka jännittävä ilta lapsille – Tältä listalta löytyy Halloween-klassikoita ja muita keinoja tehdä illasta kammottavan hauska!