Uutisia

1. Helsingin kirjamessumatkaa ei tänä vuonna

Hattulan kirjasto ei järjestä asiakkailleen matkaa Helsingin kirjamessuille tänä vuonna koronatilanteen vuoksi. Riski altistumiseen täydessä bussissa on vielä liian suuri. Toivottavasti ensi vuonna reissu taas onnistuu. Helsingin kirjamessut järjestetään 28. - 31.10.2021 Messukeskuksessa.

2. Järjestelmähäiriö on ohi

Kaikki palvelut palautettu toimintaan. Kirjastot avoinna, myös omatoimisesti. Ota yhteyttä kirjastoosi, jos lainoissa, palautuksissa, maksuissa tai muissa asiakastilisi tiedoissa on epäselvyyttä.

3. Taidekirjapalkinto Rosa Liksom : niinku taidetta -kirjalle

Iittalan XXIV Valtakunnallinen Taidekirjapäivä palkitsi vuoden 2020 parhaan taidekirjan Eliel Aspelin -palkinnolla, joka on Harri Koskisen suunnittelema lasiveistos. Voittaja julkistettiin lauantaina 12.6.2021 Hämeenlinnan pääkirjastossa.

4. Tule meille töihin

Hämeenlinnan uusittuun pääkirjastoon haetaan informaatikkoa vastaamaan tiedotuksesta ja markkinoinnista.

5. Mitä haluaisit lukea?

Haluaisitko jotain mukavaa luettavaa, kuunneltavaa, katsottavaa? Onko hankalaa välillä keksiä, mitä lukisit? Kerro meille, niin kokoamme sinulle sopivan paketin.

6. Kirjaston musiikkihaaste 2021

Lähde tutkimusmatkalle musiikkiin! Musiikkihaasteessa on tehtävänä kuunnella vuoden 2021 aikana 30 itselle aiemmin tuntematonta kappaletta, äänitettä tai levykokonaisuutta.

7. Kirjaston talvihaaste

Tule hakemaan talven parhaat tarinat kirjastosta ja osallistu kirjapalkintojen arvontaan.

8. Mitä saisi olla?

Etsitkö jotain kivaa, hyvää, kevyttä tai syvää luettavaa, kuunneltavaa, katsottavaa? Kerro se meille, niin kokoamme sinulle sopivan paketin.

9. Aikakauslehtiä suoraan kotiin

Voit lukea Emagz-palvelun lehtiä myös kotona. Tarvitset kirjastokortin numeron ja tunnusluvun. Palvelu toimii tietokoneella, puhelimella ja tabletilla.

10. Lainaus pysyi edellisvuosien tasolla

Vuosi 2019 oli Hämeenlinnan kirjastossa vilkas: lainoja ja uusintoja tehtiin yli miljoona, tapahtumia järjestettiin 280 ja koulutuksia 530. Kirjastot saivat 2500 uutta asiakasta.

11. Varmista kirjaston viestien perille tulo

Postin lakko viivästyttää myös kirjaston lähettämien kirjeiden saapumista. Tekstiviestillä tai sähköpostilla viestit tulevat ajoissa perille lakon aikana.

12. Heinäkuussa avautuu kirjaston kesäkalenteri

Kalenterissa on 24 luukkua, joiden takaa paljastuu päivittäin kesäinen kattaus kirjaston aineistoista. Klikkaa luukkua ja löydä mielenkiintoista luettavaa, katsottavaa ja kuunneltavaa.

13. Asiakkaat tyytyväisiä kirjaston palveluihin

Hämeenlinnan kaupunginkirjasto on tehnyt vuosittaisen asiakastyytyväisyyskyselynsä pääkirjastossa ja kaikissa lähikirjastoissa. Kyselyyn vastasi 267 asiakasta. Kyselyllä selvitettiin mm. kirjaston asiakkaiden näkemyksiä kirjaston palveluista ja tiedottamisesta.