Uutisia

1. Aikakauslehtiä suoraan kotiin

Nyt voit lukea Emagz-palvelun lehtiä myös kotona. Tarvitset kirjastokortin numeron ja tunnusluvun. Palvelu toimii tietokoneella, puhelimella ja tabletilla.

2. Puhelimitse apua e-aineistojen käyttöön

Mistä näen omat lainani? Miten lainaan e-kirjan? Miten e-äänikirjoja käytetään? Tarjoamme opastusta kirjaston e-aineistopalvelujen käyttöön nyt myös puhelimitse.

3. Kirjastot suljettu

Suomen hallituksen valmiuslain käyttöönoton myötä kaikki Vanamo-kirjastojen toimipisteet on suljettu 13.5.2020 saakka.

4. Tutustu e-kirjoihin

Valtakunnallisen Koko kansa lukee -kampanjan aikana 16.3.–13.4. kirjastot ja kustantajat tarjoavat 3 e-kirjaa vapaaseen käyttöön.

5. Lainaus pysyi edellisvuosien tasolla

Vuosi 2019 oli Hämeenlinnan kirjastossa vilkas: lainoja ja uusintoja tehtiin yli miljoona, tapahtumia järjestettiin 280 ja koulutuksia 530. Kirjastot saivat 2500 uutta asiakasta.

6. Varmista kirjaston viestien perille tulo

Postin lakko viivästyttää myös kirjaston lähettämien kirjeiden saapumista. Tekstiviestillä tai sähköpostilla viestit tulevat ajoissa perille lakon aikana.

7. Heinäkuussa avautuu kirjaston kesäkalenteri

Kalenterissa on 24 luukkua, joiden takaa paljastuu päivittäin kesäinen kattaus kirjaston aineistoista. Klikkaa luukkua ja löydä mielenkiintoista luettavaa, katsottavaa ja kuunneltavaa.

8. Kirjastojen kesäaukioloajat

Kesä tuo muutoksia joidenkin kirjastojen aukioloaikoihin. Kesäaukioloajat ovat voimassa 1.6.–31.8. ellei toisin mainita.

9. Koko kansa lukee 4.–24.2.

Helmikuussa on oikea aika kokeilla e-lukemista ja e-äänikirjojen kuuntelua ja tehdä se yhdessä vaikka koko ystäväpiirin kanssa.

10. Asiakkaat tyytyväisiä kirjaston palveluihin

Hämeenlinnan kaupunginkirjasto on tehnyt vuosittaisen asiakastyytyväisyyskyselynsä pääkirjastossa ja kaikissa lähikirjastoissa. Kyselyyn vastasi 267 asiakasta. Kyselyllä selvitettiin mm. kirjaston asiakkaiden näkemyksiä kirjaston palveluista ja tiedottamisesta.