Tuutikki Tolonen: Agnes ja unien avain

Agnes ja unien avain on kiehtova tarina tytöstä, joka joutuu jännittävään seikkailuun.

 11-vuotias Agnes on juuri jättänyt taakseen entisen kotikaupunkinsa, vanhat kaverinsa ja muuttanut Harmalan kylään. Yllättäen Agnes tempautuu mukaan outoon tapahtumasarjaan ja hänen elämänsä muuttuu enemmän kuin hän olisi osannut kuvitellakaan!

Eräänä päivänä Agnes löytää vanhan hautausmaan ja astuu sen portista sisään. Hän näkee hautakiven ja siinä nimen ja syntymäajan. Nimi ja syntymäaika ovat vuosilukua lukuun ottamatta samat kuin Agnesilla. Pian vanhanaikaisesti pukeutunut tyttö ilmestyy Agnesin uniin. Tyttö kätkee puutarhaan avaimen. Mutta mihin avain oikein sopii? Agnesin on saatava selville mistä tässä kaikessa on oikein kyse. Mystisen arvoituksen selvittämiseen osallistuu myös luokkatoveri Pulla.

Tuutikki Tolonen on suosittu kirjailija, jonka aiemmin julkaistun Mörkövahti-sarjan oikeudet on myyty 25 kielelle. Tolonen on myös saanut Arvid Lydecken -palkinnon (v. 2016). Agnes ja unien avain –kirjan takakansitekstissä kirjaa kutsutaan mysteeriromaaniksi, mikä on sopiva kuvaus. Salaperäinen tarina sopii kouluikäisille lukijoille ja pienemmillekin ääneen luettavaksi.