Hämeenlinnan kirjaston tilat

Kirjasto tarjoaa asiakkaiden käyttöön tiloja näyttelyiden ja tapahtumien järjestämiseen, työskentelyyn ja kokousten pitämiseen sekä musisointiin, editointiin ja digitointiin. Tilat varataan kirjaston Varaamo-palvelussa.

Kaikkien tilojen tarkemmat kuvaukset, mahdolliset hinnat, käyttö- ja varausehdot sekä tilojen varaaminen Hämeenlinnan kirjaston Varaamo-palvelusta.

Varaamiseen tarvitset Vanamo-kirjastojen kirjastojen kirjastokortin ja nelinumeroisen tunnusluvun.

Musisointitilat, editointi- ja digitointitila

Bändihuone/studio

Pääkirjaston musiikki- ja media-alueella sijaitsee bändihuone, joka toimii myös äänitysstudiona.

Tilassa voit harjoitella soittamista ryhmässä tai yksin. Käytössä bändisoittimia.

Studiossa voit tehdä omatoimisesti esimerkiksi laulu-, soitto- ja puheäänityksiä ja masteroida tai editoida äänityksiäsi hyödyntäen studion soittimia, ohjelmistoja ja laitteita.

Soittohuone

Soittohuoneessa on vakiovarusteena akustinen harjoituspiano ja nuottiteline. Voit harjoitella tilassa myös omalla akustisella soittimellasi.

Voit lainata tilaan asiakaspalvelusta ukulelen tai akustisen kitaran.

Editointi- ja digitointitila

Pääkirjaston editointi- ja digitointitilassa voit editoida- ja digitoida kuvaa ja ääntä sekä skannata valokuvia ja asiakirjoja. 

Näyttelytilat

Aulan näyttelytila

Pääkirjaston toisen kerroksen aulan taidenäyttelytila. Maksuton. 

Kirjaston Galleria

Pääkirjaston toisessa kerroksessa sijaitseva 52,5 neliön taidenäyttelytila. Tilan käyttö on maksullista.

Lehtisalin näyttelyseinä

Pääkirjaston lehtisalissa sijaitseva näyttelyseinä. 

Lammin kirjaston näyttelytila

Lammin kirjaston näyttelytilassa on käytössä kolme seinää, kolme sermiä, lasivitriini ja pöytiä. Tilan käyttö näyttelyä varten on maksullista.

Tapahtumatilat

Avolava

Pääkirjaston Avolava tarjoaa esiintymismahdollisuuden ja tilan monenlaiselle elävälle musiikille ja muullekin esittävälle taiteelle. Esiintyjien käytössä piano, flyygeli ja äänentoisto.

Leino-sali

Kokous-, luento- ja monitoimitila pääkirjastossa. Tilan käyttö on maksullista. Tila sijaitsee pääkirjaston toisessa kerroksessa.

Mediahuone

Mediahuone on paikka monenlaiselle esittämiselle: musiikille, tanssille, elokuville, muulle esittävälle taiteelle. Mediahuoneessa voit myös laulaa karaokea tai katsoa elokuvia. Tila sijaitsee pääkirjaston media-alueella, 1. kerroksessa.

Työskentely- ja kokoustilat

Urban office -työskentelytilat

Pääkirjaston toisessa kerroksessa on käytettävissä 5 hiljaiseen työskentelyyn tarkoitettua tilaa 1–2 hengelle. Urban office 6 on neljän hengen kokous- ja ryhmätyötila. Käytettävissä kirjaston omatoimiaikana.

Ryhmätilat

Ryhmätila A ja B pääkirjaston ensimmäisessä kerroksessa soveltuvat kokouksien ja neuvottelujen pitämiseen. Käytettävissä kirjaston omatoimiaikana.