Tietokannat

Tietokannat ja elektroniset aineistot aakkosissa. Osa tietokannoista on käytettävissä vain kirjastojen asiakastyöasemilta.

Aikakauslehdet - Digitoidut aineistot - Kansalliskirjasto

Vanhoja kotimaisia kulttuuri- ja ajanvietelehtiä digitoituna. Aikakauslehdet vuoteen 1939 asti ovat vapaassa käytössä. Suomi-lehti, Historiallinen aikakauskirja ja Lakimies-lehti käytettävissä kirjaston työasemilla.

Arto

Kotimaisten artikkeleiden viitetietokanta. Käytössä Finna-sivustolla.

Arvi

Hämeenlinnan seudun yleisten kirjastojen yhteinen paikallistietokanta, johon tallennetaan Hämeenlinnaa ja ympäristökuntia käsitteleviä artikkeliviitteitä. Arvi on toistaiseksi pois käytöstä.

Elektra

Kotimaisten tieteellisten aikakauslehtiartikkelien ja väitöskirjojen kokotekstitietokanta. Käytössä kirjastojen asiakastyöasemilla ja langattomassa verkossa.

Elonet

Kansallisen audiovisuaalisen arkiston ja Valtion elokuvatarkastamon ylläpitämä tietokanta, joka sisältää tietoa Suomessa esitetyistä elokuvista ja muista kuvaohjelmista sekä niiden tekemiseen osallistuneista henkilöistä ja yhtiöistä.

Emagz

Kotimaisia aikakaus- ja ammattilehtiä näköisversioina.
Käytössä Hämeenlinnan kirjastojen asiakastyöasemilla ja langattomassa verkossa.
Samaa lehteä voi lukea vain yksi käyttäjä kerrallaan.

Epress

Kotimaisia sanomalehtiä sähköisessä muodossa. Palvelu käsittää tällä hetkellä yli 70 lehteä luettavissa näköislehtiversioina.
Käytössä Hämeenlinnan kirjastojen asiakastyöasemilla ja langattomassa verkossa.
Palvelussa voi olla vain kolme samanaikaista käyttäjää.

Eur-Lex

Euroopan unionin oikeus: perussopimukset lainsäädäntö, oikeuskäytäntö ja lainvalmisteluasiakirjat.

Europeana

Palvelu sisältää eurooppalaisten kirjastojen, museoiden ja arkistojen digitoituja aineistoja. Kirjallista materiaalia, kuvia, maalauksia, videoita ja äänitteitä.

Fennica

Suomen kansallisbibliografia. Tiedot Suomessa julkaistuista kirjoista, kausijulkaisuista, kartoista av-aineistosta ja atk-tallenteista.

Find articles

Englanninkielisiä artikkeleita vuodesta 1998 lähtien, osa kokotekstinä.

Finlex

Valtion säädöstietopankki: lainsäädäntö, oikeuskäytäntö, viranomaisten päätökset, valtiosopimukset, hallituksen esitykset.

Finna

Tiedonhakupalvelu, joka kokoaa yhteen aineistoja arkistoista, kirjastoista ja museoista.

Fono

Yleisradion äänilevystön äänitetietokanta.

Frank-monihaku

Haku samanaikaisesti useiden suomalaisten kirjastojen aineistotietokannoista. Monihaku on tarkoitettu lähinnä aineiston paikantamiseen.

Helmi

Digitoituna Kansalliskirjaston kokoelmien helmiä: kirjoja, pienpainatteita, karttoja, nuottijulkaisuja, kuvia ja käsikirjoituksia.

Kirjasampo

Kaunokirjallisuuden verkkopalvelu.

Kirjastot.fi

Kaikille avoin kirjastoverkkopalveluiden kokonaisuus. Sivusto on väylä kaikkiin kirjastopalveluihin ja sisältää mm. tiedonhakupalveluita, kirjastoalan ammattipalveluita sekä kirjallisuuden, musiikin, lasten ja nuorten verkkopalveluita.

Kirjavainen

Joensuun kaupunginkirjaston ylläpitämä kuvakirjatietokanta.

Kulttuurisampo

Kulttuurisampo sisältää museoiden, kirjastojen, arkistojen ja muiden organisaatioiden kokoelmia sekä verkkoaineistoja. Palvelusta voi hakea mm. esineitä, valokuvia, karttoja, maalauksia, runoja, kirjoja, kansansäveliä ja historialliset tapahtumia.

Laura

Sibelius-Akatemian ylläpitämä laulujen ja laulusuomennosten tekstitietokanta. Laulujen alkukieliset runot ja niiden suomennokset löytyvät tietokannasta kokonaisina teksteinä.

Lehtiluukku

Lehtiä digitaalisina näköisversioina. Maksullisia ja ilmaisia.

Lydia

Hämeenlinnan kaupunginkirjaston digitaalinen aineistopankki sisältää vanhaa Hämeenlinnaa käsittelevää kirjallisuutta, karttoja, postikortteja, kuvia, artikkeleita, pienpainatteita ja äänitallenteita. 

Melinda

Yliopistokirjastojen yhteistietokanta, joka sisältää viitetiedot mm. eri yliopistokirjastojen, Eduskunnan kirjaston, Varastokirjaston ja Tilastokirjaston kirjoista.

Naxos music library

Verkkomusiikkipalvelu on käytettävissä maksutta Hämeenlinnan kaupunginkirjaston kirjastokortilla. Kirjoita kirjautumiskenttään korttisi numero.

Naxos music library world

Verkkomusiikkipalvelu on käytettävissä maksutta Hämeenlinnan kaupunginkirjaston kirjastokortilla. Kirjoita kirjautumiskenttään korttisi numero.

Naxos spoken library

Verkkomusiikkipalvelu on käytettävissä maksutta Hämeenlinnan kaupunginkirjaston kirjastokortilla. Kirjoita kirjautumiskenttään korttisi numero.

Naxos video library

Verkkomusiikkipalvelu on käytettävissä maksutta Hämeenlinnan kaupunginkirjaston kirjastokortilla. Kirjoita kirjautumiskenttään korttisi numero.

Netmot

Valikoima sanakirjoja eri kielillä.
Käytössä Hämeenlinnan kirjastojen asiakastyöasemilla.

Pressreader

Palvelu tarjoaa pääsyn sanomalehtiin ja aikakauslehtiin yli 100 maasta 60 eri kielellä. Lehdet ovat luettavissa ilmestymispäivästä lähtien 60 päivän ajan.
Käytössä kirjastojen asiakastyöasemilla ja langattomassa verkossa.
Etäkäyttö omalla laitteella voimassa kolme vuorokautta sen jälkeen, kun laitteella on käyty palvelussa kirjaston langattomassa verkossa, ks. ohjeet.

Project Gutenberg

Sisältää tuhansia vapaasti ladattavia ja luettavia kirjoja.

Runotietokanta

Lahden kaupunginkirjaston ylläpitämä runotietokanta, josta voi etsiä runoja myös esim. aiheen tai alkusanojen mukaan.

Sanomalehdet - Digitoidut aineistot - Kansalliskirjasto

Kaikki Suomessa vuosina 1771-1939 ilmestyneet sanomalehdet.

Satumetso

Piki-kirjastojen Satumetso-haulla voit etsiä tietoa missä kirjoissa jokin satu on.

Suomen nuorisokirjallisuuden instituutin Onnet-kokoelmatietokanta

Tietokanta sisältää viitteitä sekä lasten ja nuorten kauno- ja tietokirjoihin samoin kuin aapisin ja lukukirjoihin että lasten- ja nuortenkirjallisuuden tutkimukseen, kuvituksen tutkimukseen, opinnäytetöihin ja muuhun kirjallisuuteen, kulttuuriin ja kasvatukseen liittyvään tutkimukseen.

Stat-fin

Tilastokeskuksen kotimainen tilastotietokanta, joka sisältää tilastoja useista eri aiheista.

Suomen kansallisbiografia

Kokoelma Suomen historiaan vaikuttaneiden ihmisten pienoiselämäkertoja. Tiivistelmät vapaasti käytössä

Suomen kuvataiteilijat -verkkomatrikkeli

Suomen taiteilijaseuran ylläpitämä verkkomatrikkeli esittelee n. 2000 suomalaista ja Suomessa asuvaa ammattitaiteilijaa kaikilta kuvataiteen aloilta.

Säveltäjien teosluettelot

Avuksi taidemusiikin hakuun. Suomalaisten musiikkikirjastojen asiantuntijat ovat koonneet luetteloita taidemusiikin säveltäjien musiikillisesta tuotannosta. 

Wikipedia

Jatkuvasti kasvava ja tarkentuva vapaan sisällön tietosanakirja.

Viola

Suomen kansallisdiskografia ja nuottiaineiston kansallisbibliografia. Tiedot kaikista kotimaisista äänitteistä vuodesta 1901 alkaen sekä kotimaisista nuoteista vuodesta 1977 alkaen.

Lisää eri alojen tietokantoja löytyy Makupaloista.