Tietokannat

Tietokannat ja elektroniset aineistot aakkosissa. Osa tietokannoista on käytettävissä vain kirjastojen asiakastyöasemilta.

AIKAKAUSLEHDET - Digitoidut aineistot - Kansalliskirjasto
Vanhoja kotimaisia kulttuuri- ja ajanvietelehtiä digitoituna. Aikakauslehdet vuoteen 1929 asti ovat vapaassa käytössä. Suomi-lehti, Historiallinen aikakauskirja ja Lakimies-lehti käytettävissä kirjaston työasemilla.

ARTO
Kotimaisten artikkeleiden viitetietokanta. Käytössä kirjastojen asiakastyöasemilla ja langattomassa verkossa.

ARVI
Hämeenlinnan seudun yleisten kirjastojen yhteinen paikallistietokanta, johon tallennetaan Hämeenlinnaa ja ympäristökuntia käsitteleviä artikkeliviitteitä. Arvi on toistaiseksi pois käytöstä.

ELEKTRA
Kotimaisten tieteellisten aikakauslehtiartikkelien ja väitöskirjojen kokotekstitietokanta. Käytössä kirjastojen asiakastyöasemilla ja langattomassa verkossa.

ELONET
Kansallisen audiovisuaalisen arkiston ja Valtion elokuvatarkastamon ylläpitämä tietokanta, joka sisältää tietoa Suomessa esitetyistä elokuvista ja muista kuvaohjelmista sekä niiden tekemiseen osallistuneista henkilöistä ja yhtiöistä.

EMAGZ
Kotimaisia aikakaus- ja ammattilehtiä näköisversioina.
Käytössä Hämeenlinnan kirjastojen asiakastyöasemilla ja langattomassa verkossa.
Samaa lehteä voi lukea vain yksi käyttäjä kerrallaan.

EPRESS
Kotimaisia sanomalehtiä sähköisessä muodossa. Palvelu käsittää tällä hetkellä yli 70 lehteä luettavissa näköislehtiversioina.
Käytössä Hämeenlinnan kirjastojen asiakastyöasemilla ja langattomassa verkossa.
Palvelussa voi olla vain kolme samanaikaista käyttäjää.

EUR-LEX
Euroopan unionin oikeus: perussopimukset lainsäädäntö, oikeuskäytäntö ja lainvalmisteluasiakirjat.

EUROPEANA
Palvelu sisältää eurooppalaisten kirjastojen, museoiden ja arkistojen digitoituja aineistoja. Kirjallista materiaalia, kuvia, maalauksia, videoita ja äänitteitä.

FENNICA
Suomen kansallisbibliografia. Tiedot Suomessa julkaistuista kirjoista, kausijulkaisuista, kartoista av-aineistosta ja atk-tallenteista.

FIND ARTICLES
Englanninkielisiä artikkeleita vuodesta 1998 lähtien, osa kokotekstinä.

FINLEX
Valtion säädöstietopankki: lainsäädäntö, oikeuskäytäntö, viranomaisten päätökset, valtiosopimukset, hallituksen esitykset.

FINNA
Tiedonhakupalvelu, joka kokoaa yhteen aineistoja arkistoista, kirjastoista ja museoista.

FONO
Yleisradion äänilevystön äänitetietokanta.

FRANK-MONIHAKU
Haku samanaikaisesti useiden suomalaisten kirjastojen aineistotietokannoista. Monihaku on tarkoitettu lähinnä aineiston paikantamiseen.

HELMI
Digitoituna Kansalliskirjaston kokoelmien helmiä: kirjoja, pienpainatteita, karttoja, nuottijulkaisuja, kuvia ja käsikirjoituksia.

KIRJASAMPO
Kaunokirjallisuuden verkkopalvelu.

KIRJASTOT.FI
Kaikille avoin kirjastoverkkopalveluiden kokonaisuus. Sivusto on väylä kaikkiin kirjastopalveluihin ja sisältää mm. tiedonhakupalveluita, kirjastoalan ammattipalveluita sekä kirjallisuuden, musiikin, lasten ja nuorten verkkopalveluita.

KIRJAVAINEN
Joensuun kaupunginkirjaston ylläpitämä kuvakirjatietokanta.

KULTTUURISAMPO
Kulttuurisampo sisältää museoiden, kirjastojen, arkistojen ja muiden organisaatioiden kokoelmia sekä verkkoaineistoja. Palvelusta voi hakea mm. esineitä, valokuvia, karttoja, maalauksia, runoja, kirjoja, kansansäveliä ja historialliset tapahtumia.

LAURA
Sibelius-Akatemian ylläpitämä laulujen ja laulusuomennosten tekstitietokanta. Laulujen alkukieliset runot ja niiden suomennokset löytyvät tietokannasta kokonaisina teksteinä.

LEHTILUUKKU
Lehtiä digitaalisina näköisversioina. Maksullisia ja ilmaisia.

LYDIA
Hämeenlinnan kaupunginkirjaston digitaalinen aineistopankki sisältää vanhaa Hämeenlinnaa käsittelevää kirjallisuutta, karttoja, postikortteja, kuvia, artikkeleita, pienpainatteita ja äänitallenteita. 

MELINDA
Yliopistokirjastojen yhteistietokanta, joka sisältää viitetiedot mm. eri yliopistokirjastojen, Eduskunnan kirjaston, Varastokirjaston ja Tilastokirjaston kirjoista.

NAXOS MUSIC LIBRARY
Verkkomusiikkipalvelu on käytettävissä maksutta Hämeenlinnan kaupunginkirjaston kirjastokortilla. Kirjoita kirjautumiskenttään korttisi numero.

NAXOS MUSIC LIBRARY WORLD
Verkkomusiikkipalvelu on käytettävissä maksutta Hämeenlinnan kaupunginkirjaston kirjastokortilla. Kirjoita kirjautumiskenttään korttisi numero.

NAXOS SPOKEN LIBRARY
Verkkomusiikkipalvelu on käytettävissä maksutta Hämeenlinnan kaupunginkirjaston kirjastokortilla. Kirjoita kirjautumiskenttään korttisi numero.

NAXOS VIDEO LIBRARY
Verkkomusiikkipalvelu on käytettävissä maksutta Hämeenlinnan kaupunginkirjaston kirjastokortilla. Kirjoita kirjautumiskenttään korttisi numero.

NETMOT
Valikoima sanakirjoja eri kielillä.
Käytössä Hämeenlinnan kirjastojen asiakastyöasemilla.

PRESSREADER
Palvelu tarjoaa pääsyn sanomalehtiin ja aikakauslehtiin yli 100 maasta 60 eri kielellä. Lehdet ovat luettavissa ilmestymispäivästä lähtien 60 päivän ajan.
Käytössä kirjastojen asiakastyöasemilla ja langattomassa verkossa.
Etäkäyttö omalla laitteella voimassa kolme vuorokautta sen jälkeen, kun laitteella on käyty palvelussa kirjaston langattomassa verkossa, ks. ohjeet.

PROJECT GUTENBERG
Sisältää tuhansia vapaasti ladattavia ja luettavia kirjoja.

RUNOTIETOKANTA
Lahden kaupunginkirjaston ylläpitämä runotietokanta, josta voi etsiä runoja myös esim. aiheen tai alkusanojen mukaan.

SANOMALEHDET - Digitoidut aineistot - Kansalliskirjasto
Kaikki Suomessa vuosina 1771-1929 ilmestyneet sanomalehdet.

SATUKALLIO
Kallion kirjaston ylläpitämä satutietokanta.

SATUMETSO
Piki-kirjastojen Satumetso-haulla voit etsiä tietoa missä kirjoissa jokin satu on.

SUOMEN NUORISOKIRJALLISUUDEN INSTITUUTIN ONNET- KOKOELMATIETOKANTA
Tietokanta sisältää viitteitä sekä lasten ja nuorten kauno- ja tietokirjoihin samoin kuin aapisin ja lukukirjoihin että lasten- ja nuortenkirjallisuuden tutkimukseen, kuvituksen tutkimukseen, opinnäytetöihin ja muuhun kirjallisuuteen, kulttuuriin ja kasvatukseen liittyvään tutkimukseen.

STAT-FIN
Tilastokeskuksen kotimainen tilastotietokanta, joka sisältää tilastoja useista eri aiheista.

SUOMEN KANSALLISBIOGRAFIA
Kokoelma Suomen historiaan vaikuttaneiden ihmisten pienoiselämäkertoja. Tiivistelmät vapaasti käytössä

SUOMEN KUVATAITEILIJAT - VERKKOMATRIKKELI
Suomen taiteilijaseuran ylläpitämä verkkomatrikkeli esittelee n. 2000 suomalaista ja Suomessa asuvaa ammattitaiteilijaa kaikilta kuvataiteen aloilta.

SÄVELTÄJIEN TEOSLUETTELOT
Avuksi taidemusiikin hakuun. Suomalaisten musiikkikirjastojen asiantuntijat ovat koonneet luetteloita taidemusiikin säveltäjien musiikillisesta tuotannosta. 

WIKIPEDIA
Jatkuvasti kasvava ja tarkentuva vapaan sisällön tietosanakirja.

VIOLA
Suomen kansallisdiskografia ja nuottiaineiston kansallisbibliografia. Tiedot kaikista kotimaisista äänitteistä vuodesta 1901 alkaen sekä kotimaisista nuoteista vuodesta 1977 alkaen.

Lisää eri alojen tietokantoja löytyy Makupaloista.