Tee varaus etukäteen ja nouda kirjastosta

Näin nopeutat asiointia.

Miksi varaan?

Kun teet haluamiisi aineistoihin varauksen etukäteen, noudat ne pikaisesti kirjastosta tai kirjastoautosta.

Joulukuussa voimaan tulleet koronarajoitukset velvoittavat kirjastoja muun muassa pitämään kirjastoasioinnin pikaisena (noin 15 minuuttia).

Varaaminen on maksutonta, kun aineistoa on oman kunnan kirjaston jossakin yksikössä.

Seutuvarausmaksulla (2,5 euroa) saat aineistoa myös toisen kunnan kirjastosta Vanamo-kirjastojen alueelta.

Miten varaan?

Kaikkea aineistoa voit varata, myös hyllyssä olevaa.

Varauksia teet kätevimmin Vanamo-verkkokirjastossa silloin kun sinulle parhaiten sopii. Alla oleva video neuvoo varauksen tekemiseen.

Voit myös soittaa tai lähettää sähköpostia kirjastoosi. Katso kirjastojen yhteystiedot.

Milloin ja mistä varauksen saa?

Varausta tehdessä saat itse päättää, mistä kirjastosta sen noudat. Parhaassa tapauksessa varaus on noudettavissa jo samana päivänä.

Kun varaus on noudettavissa, saat siitä ilmoituksen sähköpostilla, tekstiviestillä tai kirjeenä. Varauksia pidetään noudettavina viikon ajan.

Varauksen löydät kirjastosta varauksien noutohyllystä. Noutoilmoituksessa on kerrottu asiakasnumero. Tämän asiakasnumeron perusteella varaukset on järjestetty noutohyllyyn.

Mitä varaisin?

1. Ysäri!

Written by: Annukka Ruotsalainen

1990-luku, eihän siitä ole kauan… 30 vuotta sitten vuonna 1991 julkaistiin monta hienoa albumia, joita voi nyt jo sanoa klassikkolevyiksi. Tässä eräänlainen TOP 20 grungesta brittipopin kautta aina kotimaisiin huippuihin.

2. Miten tehdä ei mitään?

Written by: Annukka Ruotsalainen

Ethän suorita lomaasi? Ota hetki itsellesi ja vietä se viisaasti: älä tee mitään. Katsele, kuuntele, lue, kävele, laula, soita, kalasta, valokuvaa, veistele, syö, nauti… Keksi itsellesi sopiva tapa rentoutua ja nauti hetkestä!

Show more...

Koronarajoitukset kirjastossa