Tee varaus etukäteen ja nouda kirjastosta

Näin nopeutat asiointia.

Miksi varaan?

Kun teet haluamiisi aineistoihin varauksen etukäteen, noudat ne pikaisesti kirjastosta tai kirjastoautosta.

Joulukuussa voimaan tulleet koronarajoitukset velvoittavat kirjastoja muun muassa pitämään kirjastoasioinnin pikaisena (noin 15 minuuttia).

Varaaminen on maksutonta, kun aineistoa on oman kunnan kirjaston jossakin yksikössä.

Seutuvarausmaksulla (2,5 euroa) saat aineistoa myös toisen kunnan kirjastosta Vanamo-kirjastojen alueelta.

Miten varaan?

Kaikkea aineistoa voit varata, myös hyllyssä olevaa.

Varauksia teet kätevimmin Vanamo-verkkokirjastossa silloin kun sinulle parhaiten sopii. Alla oleva video neuvoo varauksen tekemiseen.

Voit myös soittaa tai lähettää sähköpostia kirjastoosi. Katso kirjastojen yhteystiedot.

Milloin ja mistä varauksen saa?

Varausta tehdessä saat itse päättää, mistä kirjastosta sen noudat. Parhaassa tapauksessa varaus on noudettavissa jo samana päivänä.

Kun varaus on noudettavissa, saat siitä ilmoituksen sähköpostilla, tekstiviestillä tai kirjeenä. Varauksia pidetään noudettavina viikon ajan.

Varauksen löydät kirjastosta varauksien noutohyllystä. Noutoilmoituksessa on kerrottu asiakasnumero. Tämän asiakasnumeron perusteella varaukset on järjestetty noutohyllyyn.

Mitä varaisin?

1. Uutta nykytaidemusiikkia

Written by: Annukka Ruotsalainen

Hyvä johdanto uuteen taidemusiikkiin eli toisen maailmansodan jälkeiseen nykytaidemusiikkiin tarjoaa uusi Osmo Tapio Räihälän kirja Miksi nykymusiikki on niin vaikeaa. Räihälä on taidemusiikin säveltäjä ja kertoo kiinnostavasti miten ja miksi nykytaidemusiikkia pitäisi kuunnella. Kirjassa on mukana jokaisen luvun jälkeen myös kuuntelusuosituksia.

2. Pääsiäismusiikki luo pääsiäisen tunnelman

Written by: Annukka Ruotsalainen

Musiikki kuuluu vahvasti pääsiäisen viettoon. Monet säveltäjät ovat luoneet tähän kirkolliseen juhlaan taidemusiikkia. Tunnetuimmista teoksista on tehty vuosikymmenten varrella monenlaisia sovituksia. Tässä pieni kattaus pääsiäismusiikkia. Hyvää pääsiäistä!

Show more...

Koronarajoitukset kirjastossa