Tee varaus etukäteen ja nouda kirjastosta

Näin nopeutat asiointia.

Miksi varaan?

Kun teet haluamiisi aineistoihin varauksen etukäteen, noudat ne pikaisesti kirjastosta tai kirjastoautosta.

Joulukuussa voimaan tulleet koronarajoitukset velvoittavat kirjastoja muun muassa pitämään kirjastoasioinnin pikaisena (noin 15 minuuttia).

Varaaminen on maksutonta, kun aineistoa on oman kunnan kirjaston jossakin yksikössä.

Seutuvarausmaksulla (2,5 euroa) saat aineistoa myös toisen kunnan kirjastosta Vanamo-kirjastojen alueelta.

Miten varaan?

Kaikkea aineistoa voit varata, myös hyllyssä olevaa.

Varauksia teet kätevimmin Vanamo-verkkokirjastossa silloin kun sinulle parhaiten sopii. Alla oleva video neuvoo varauksen tekemiseen.

Voit myös soittaa tai lähettää sähköpostia kirjastoosi. Katso kirjastojen yhteystiedot.

Milloin ja mistä varauksen saa?

Varausta tehdessä saat itse päättää, mistä kirjastosta sen noudat. Parhaassa tapauksessa varaus on noudettavissa jo samana päivänä.

Kun varaus on noudettavissa, saat siitä ilmoituksen sähköpostilla, tekstiviestillä tai kirjeenä. Varauksia pidetään noudettavina viikon ajan.

Varauksen löydät kirjastosta varauksien noutohyllystä. Noutoilmoituksessa on kerrottu asiakasnumero. Tämän asiakasnumeron perusteella varaukset on järjestetty noutohyllyyn.

Mitä varaisin?

1. Laululyriikka

Written by: Eliisa/pääkirjasto

Millainen on hyvä lauluteksti? Mitä ominaisuuksia kiinnostavalla laulutekstillä on?

2. Syysloma on lukuloma

Written by: Seija Stenberg

Koulujen syyslomalla perheitä kannustetaan viettämään lukulomaa lukemalla yhdessä. Kirja-alan järjestöjen yhteiskampanja toteutetaan nyt kolmatta kertaa. Tällä kertaa teemana on ”Jokainen on lukija”.

Show more...

Audience: