Jukka-Pekka Palviainen: Allu ja outo Uolevi

Allu on reipas ja vähän näsäviisas tyttö, jolle sattuu ja tapahtuu. Allu ja outo Uolevi –kirjassa on runsaasti hauskoja sattumuksia ja lisäksi ainakin pari kunnon väärinkäsitystä!

Pitkään ja hartaasti odotettu syysloma on alkanut. Allun on kuitenkin vaikea hyväksyä, että monet luokkakavereista matkustavat syyslomalla jonnekin, mutta Allu itse ei. Topakalla Allulla ei kuitenkaan kauaa nokka tuhise, kun hän keksii järjestää myöskin kotimaan kamaralle jääneiden Aapon, Mintun, Markuksen ja Paavon kanssa kriisikokouksen. Kaverukset lyövät viisaat päänsä yhteen ja päättävät pistää pystyyn keppihevosleirin sekä kiertää ihan turisteina oman kotikylän nähtävyyksiä. Ja mikä estää tekemästä matkan lomakohteeseen Aapon lentokonesimulaattorilla. Ei sitten mikään.
Mutta kuka ihme on Uolevi Nökäräinen? Ja onko Allun äiti rakastunut häneen? Mikä muu voisi olla selityksenä, kun äiti hihittelee kummallisesti ja puhuu pehmeitä puhelimeen salaisessa herkkukomerossa. Ja ikään kuin kaikessa tässä ei olisi hässäkkää tarpeeksi, on Allun vielä huolehdittava opettajan möykkäävästä papukaijastakin!
Kirja hauskat juonenkäänteet ja sanaleikit ihastuttavat niin pienempää kuin suurempaakin lukijaa. Suosittelen tätä kirjaa kaikille lapsille ja lapsenmielisille.