Oletko jo käynyt tutustumassa kirjavarasto Jemmaan?

Hämeenlinnan pääkirjaston pohjakerroksessa sijaitseva Jemma on avoinna asiakkaille kirjaston palveluaikoina ja aineistoa saa lainata myös kotiin.

Kirjavaraston kokoelmista on lainattavissa 50 000 nidettä vanhempaa kirjallisuutta. Musiikkia on noin 5000 CD-levyä. Vanhimmat Jemman aineistot ovat 1930-luvulta, uusimmat 2010-luvulta.

Jemman aineistot on luokiteltu isoihin pääluokkiin ja tilassa on selkeät opasteet hyllyittäin. Kokoelmissa on aikuisten kaunokirjallisuutta, tietokirjallisuutta, runoja, lasten ja nuorten kaunokirjallisuutta, sarjakuvia, käsikirjastoaineistoja, karttoja, musiikkia ja nuotteja.

Tila on esteetön, hyllyväleissä mahtuu kulkemaan pyörätuolilla. Pohjakerrokseen pääsee hissillä (ei Rauhankadun puoleisella hissillä) ja portaita lainauskerroksesta.

Jemmassa oleva aineisto lainataan lainauskerroksessa.

Jemman aineisto löytyy Vanamo Finna -verkkokirjaston aineistohaulla. Saatavuustiedoissa lukee "Hämeenlinnan pääkirjasto - Varasto, aikuiset" tai "Hämeenlinnan pääkirjasto - Varasto, lapset ja nuoret".

Tervetuloa tutustumaan kirjavarastoon!

Jemma on avoinna asiakkaille joka päivä pääkirjaston palveluaikoina (klo 10–19, klo 10–15, klo 12–16). Huomioithan mahdolliset poikkeusajat aukioloissa, jolloin Jemma on suljettu.

Jemma

Audience: