Mitkä Omat sivut?

Näin käytät Vanamo-verkkokirjaston Omat sivut -osiota

Kirjaudu sisään

Omiin tietoihin pääset kirjautumaan Kirjaudu sisään -laatikosta tai klikkaamalla Omat sivut -otsikkoa ja valitsemalla valikosta haluamasi kohdan, jolloin pääset suoraan ko. tietoihin.

Mobiiliversiossa (puhelimella) saat valikot esiin sinisestä, pyöreästä plus-painikkeesta: avautuvasta valikosta valitse menupainike (kolme viivaa). Valitse Omat sivut > Omat tiedot.

Mobiiliversion valikot

Kirjoita kenttiin kirjastokorttisi numero ja tunnusluku (pin-koodi) ja klikkaa Kirjaudu sisään -painiketta.

Jos sinulla ei ole kirjastokorttia tai tunnuslukua, asioi paikan päällä kirjastossa. 

Olet kirjautuneena sisään, kun punaisessa laatikossa, näytön oikeassa yläkulmassa näkyy nimesi. 

Kirjaudu ulos

Painike tulee näkyviin, kun klikkaat punaista laatikkoa. 

Lainani

Sivulla näkyvät lainasi ja niiden eräpäivät. 

Uusi lainasi klikkaamalla Uusi laina -painiketta. Uusi kaikki lainat kerralla klikkaamalla Uusi kaikki -painiketta. Mikäli sinulla on paljon lainoja, vieritä sivua alaspäin, jotta painike tulee näkyviin.

Järjestelmä ilmoittaa, mikäli uusiminen ei onnistu. Et voi uusia lainaa, mikäli siihen kohdistuu varauksia tai sitä on uusittu jo kahdeksan kertaa.

Valitse kirjastokortti -linkin kautta valitset, minkä kortin tietoja tarkastelet. Jos korttiisi on liitetty alle 15-vuotiaan lapsesi kortti, saat lapsen kortin tiedot näkyviin tästä linkistä.

Mikäli olet sallinut lainahistorian säilytyksen, pääset tarkastelemaan palauttamiasi lainoja Näytä lainahistoria -linkin kautta.

Varaukseni

Sivulla näet tekemäsi varaukset.

Jononumero kertoo, mikä on sijoituksesi varausjonossa.

Huom! Jos olet tehnyt maksullisen seutuvarauksen (varaus kohdistuu kaikkien kolmen kunnan kirjastojen kokoelmiin), jononumerona näkyy virheellisesti varausten kokonaismäärä.

Jos varaus ei ole vielä noudettavissa, voit vaihtaa varauksen noutokirjaston tai poistaa varauksen.

Kun varaus on noudettavissa, varauksen tiedoissa näkyy noutokirjasto ja päivämäärä, milloin varaus on viimeistään noudettava. Aineistoa pidetään varattuna 7 päivää.

Jo noudettavissa olevaa varausta ei voi poistaa verkkokirjaston kautta, vaan se on tehtävä ottamalla yhteys kirjastoon.

Tekemäsi varaukset e-kirjoihin ja e-äänikirjoihin näet Ellibsissä. Kirjaudu ensin sisään Ellibsiin ja valitse Oma kirjahylly. 

Maksuni

Sivulla näkyvät kertyneet maksut.

Maksuselitys kertoo, minkä tyyppisestä maksusta on kyse.

Mikäli et ole vielä palauttanut myöhässä olevia lainoja, maksuselityksenä on Arvioitu myöhästymismaksu.

Omat tiedot

Sivulla voit vaihtaa käyttäjänimen ja salasanan, määrittää varausten oletusnoutopaikan, päivittää tietosi, sallia lainahistorian tallentamisen ja liittää alle 15-vuotiaan lapsesi kortin omaan käyttäjätiliisi.

Jos muutat käyttäjänimen, muuta myös salasana. Muista tallentaa muutokset. Voit kirjautua tämän jälkeen sisään käyttäjänimellä ja salasanalla. Kirjautuminen onnistuu aina myös kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla.

Omissa tiedoissa määritelty kotikirjasto tulee oletuksena noutopaikaksi, kun teet varauksen. Varauksen teon yhteydessä voit kuitenkin aina vaihtaa noutokirjaston haluamaksesi.

Kohdassa Kirjastokortti näet korttisi numeron, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi. Voit muuttaa puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen Päivitä tietosi -linkin kautta. 

Jos haluat saada muistutuksen lähestyvästä eräpäivästä sähköpostiisi tai varausten noutoilmoituksen tekstiviestinä tai sähköpostina, tee se verkkolomakkeella tai paikan päällä kirjastossa. Tee osoitteenmuutos samalla lomakkeella tai paikan päällä kirjastossa. Emme saa muuttuneita osoitetietoja muualta.

Lainahistoria

Jos haluat seurata, mitä olet kirjastosta lainannut, ota käyttöön lainahistoria Omissa tiedoissa Päivitä tietosi -linkin kautta.

Ruksi sivulla kohta Säilytä lainahistoriasi. Lainatiedot tallentuvat ensin takautuvasti noin kolmen viimeisen kuukauden ajalta ja sen jälkeen kertyvät sitä mukaa kun palautat lainojasi.

Alle 15-vuotiaan kortin liität omaan käyttäjätiliisi kohdassa Lisää kirjastokortti.

 • kirjaudu verkkokirjastoon oman kirjastokorttisi numerolla ja pin-koodilla
 • valitse Omat sivut ja pudotusvalikosta Omat tiedot
 • valitse linkki Lisää kirjastokortti
 • anna lapsesi kirjastokortin numero ja siihen liitetty nelinumeroinen pin-koodi
 • valitse Lisää

Huomioi, että lapsen kortti voi olla verkkokirjastossa yhdistettynä vain yhden huoltajan korttiin.

Omat listat

Sivulla näet luomasi listat ja niiden sisällön, voit poistaa listoja tai teoksia listoilta.

Omat listat -osioon voit luoda muistilistoja kirjastoaineistosta.

Uusia listoja luot näin:

 • kirjaudu sisään verkkokirjastoon
 • hae teoksen tiedot aineistohaulla
 • hakutuloslistalle, oikeaan reunaan tulee kaksi valmista listaa: Luettu ja Haluan lukea. Klikkaa jommankumman listan nimeä. Teos lisätään ko. listalle. Listan nimi muuttuu turkoosiksi, kun olet lisännyt teoksen sille.
 • jos haluat luoda uusia listoja, valitse teoksen tiedoissa Lisää listalle, anna listallesi nimi ja klikkaa Luo-painiketta. Luomasi listan nimi ilmestyy näkyviin, klikkaa sitä ja valitse Tallenna.
 • Kun tallennat teoksia listalle, jonka olet itse luonut (siis joku muu lista kuin Luettu tai Haluan lukea), saat sen näkyviin klikkaamalla Lisää listalle.

Sisällys

 1. Ohjeet

  Neuvoja verkkokirjastossa asiointiin: kirjautuminen, lainojen uusiminen, aineiston varaaminen, tiedonhaku.