Näin haet ja varaat lehtiä verkkokirjastossa

Kirjoita lehden nimi hakulaatikkoon. Avaa tarkennettu haku nuolikuvakkeesta. Valitse aineistolajiksi lehti. Käynnistä haku Hae-painikkeesta lomakkeen alaosasta. (Kuva 1)

Kuva 1

Valitse hakutuloslistalta hakemasi lehti. (Kuva 2)

Kuva 2

Avautuu lista ko. lehden numeroista. Lehden vuosikerran ja numeron näet ruudulta (Lehti, vvvv : nro). Suluissa oleva vuosiluku on lehden julkaisuvuosi. (Kuva 3)

Kuva 3

Lehdestä riippuen numeroita voi olla hyvin paljon ja lista näin ollen pitkä. Käytä tarvittaessa selaimen hakutoimintoa (ctrl+F) oikean numeron etsimiseen.

Klikkaa hakemaasi numeroa. Saatavana-näyttö avautuu lehtilistauksen alle, joten vieritä sivua tarvittaessa alaspäin. (Kuva 4)

Kuva 4

Jos haluat varata lehden, kirjaudu sisään ja tee varaus (Aineiston varaaminen).

Lehden uusinta numeroa ei lainata, vaan se on luettavissa kirjastossa.

Uusimpaan numeroon voi tehdä varauksen vain kirjaston asiakaspalvelussa.

1. Ohjeet

Neuvoja verkkokirjastossa asiointiin: kirjautuminen, lainojen uusiminen, aineiston varaaminen, tiedonhaku.