Lukusuosituksia nuorille ja nuorille aikuisille

Kirjasto vinkkaa.

1. Mistä valo pääsee sisään

Review By: Aalto, Anne-Maija Review by: Päivi/Lammin kirjasto

Anne-Maija Aallon Mistä valo pääsee sisään voitti lasten ja nuorten Finlandia-palkinnon viime vuonna, eikä suotta!

2. Bobin joulu

Review By: Bowen, James Review by: Katja T./pääkirjasto

James Bowen (synt. 1979) on Lontoossa asuva kirjailija ja katusoittaja. James oli ennen koditon narkomaani. Vuonna 2007 James kohtasi yllättäen oranssin kissan.

3. Pelitaiteen manifesti

Review By: Kuorikoski, Juho Review by: Erika/pääkirjasto

Juho Kuorikoski ravistelee aliarvioivia asenteita digitaalisia pelejä kohtaan. Peleissä olennaisinta on pelin kokeminen itse. Pelaaja kohtaa pelien avulla monenlaista tunnekirjoa ja parhaimmillaan saa pelaajan kyseenalaistamaan, kysymään ja ottamaan kantaa asioihin.

4. Toiveikkuutta kaikilla mausteilla

Review By: Acevedo, Elizabeth Review by: Ulla/pääkirjasto

Jos et vielä tiedä, mitä syöttäisit egollesi, kun olet katumapäällä, lue Elizabeth Acevedon kirja Kaikilla mausteilla.

5. Sade on kaikille sama : novelleja

Review By: Sumanen, Nadja Review by: Ulla/pääkirjasto

Sade on kaikille sama, toteaa niminovellin Aysha, perheen ainoan sateenvarjon kanssa kamppaileva tyttö, joka tanssii ja antaa sateen valua ja kastella, kuten se kastelee kaikki - nekin jotka ovat aina asuneet täällä eivätkä tulleet muualta.

6. Pelittääkö?

Article Written by: Pete Olkinuora

Tuhti tietopaketti peleistä kiinnostuneille. Lue ohjeet miten voit kehittyä pelaajana tai miten teet oman palvelimen ja muuta mielenkiintoista.

7. Tyhmästi tehty

Review By: Silvan, Heidi Review by: Ulla/pääkirjasto

Heidi Silvanin uusin kirja alkaa uutisella 15-vuotiaan tytön kuolemasta. Tyttö löydettiin kuolleena asunnosta, jossa oli kaksi muutakin tyttöä. Ennen kuolemaansa tyttö oli juonut runsaasti alkoholia. Mitä on tapahtunut?

8. Mallimaailman karumpi puoli

Review By: Dawson, Juno Review by: Ulla/pääkirjasto

Jos unelmoit mallin urasta tai elämästä julkisuudessa, lue Juno Dawsonin Mallikappale. Siinä 16-vuotiaalle Jana Novakille käy niin kuin usein haaveillaan: suuren mallitoimiston kykyjenetsijä löytää hänet lontoolaisesta huvipuistosta.

Audience:

Thursday, October 28, 2021