Lukufestarit Tylypahkan tyyliin tavoitti 2700 nuorta

Lukuinnostusta edistäneessä hankkeessa järjestettiin 72 tapahtumaa

Hämeenlinnan kaupunginkirjaston Lukufestarit Tylypahkan tyyliin –hanke päättyi helmikuussa. Puolitoista vuotta kestäneen hankkeen aikana järjestettiin peräti 72 tapahtumaa, joihin osallistui 2700 hämeenlinnalaisnuorta. Hanke oli suunnattu erityisesti 5. ja 6. luokkalaisille ja sen tavoitteena oli edistää nuorten lukuintoa sekä tuottaa kirjallisuuteen ja lukemiseen liittyviä elämyksiä.

Hankkeessa järjestettyjä tapahtumia olivat esimerkiksi:
- Harry Potter -kerho pääkirjastossa
- Kouluille suunnattu kirjavinkkauskiertue Tarina tempaa Tylypahkaan ja tuolle puolen (vinkkarina Tuija Seppänen)
- Harry Potter –kirjojen suomentajan Jaana Kapari-Jatan vierailu pääkirjastossa
- Fanifiktiopajat pääkirjastossa, Hauholla ja Lammilla (vetäjä Reetta Vuokko-Syrjänen Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajista)
- Todellisuuspakolaiset ry:n järjestämät 28 työpajaa kouluilla
- Taikasauvapajat Hauholla, Kalvolassa, Lammilla ja Tuuloksessa (vetäjänä Jutta Koskinen Todellisuuspakolaiset ry:stä)
- Sukella Tylypahkan taikaoppeihin -tehtävärata 3. - 5.-luokkalaisille pääkirjastossa
- Harry Potter Book Night pääkirjastossa

Lisäksi hankkeella rahoitettiin kirjastolle sopiva Kirottu Amuletti –pakopeli (tekijänä Ääres eduEscape), tupakaavut ja fantasia-asut kirjaston käyttöön (tekijänä muotoilija Aino Käki), tupahuivit (neulojina kirjaston asiakkaita ja henkilökuntaa) sekä Öinen Tylypahka –maalaus (tekijöinä lyseon lukion Aatu Laine ja Maria Huikkonen)

Hämeenlinnan kaupunginkirjasto kiittää hanketta rahoittanutta Etelä-Suomen Aluehallintovirastoa, yhteistyökumppaneita sekä kaikkia hankkeeseen osallistuneita nuoria.

Audience:

Tags: