Lukudiplomikirjat 5.–6.-luokille

Jännitystä, seikkailua ja kauhua –otsikon alla piilee oikea pelkääjän paratiisi. Mielikuvituksen portit avaa Fantasiaa-kirjalista. Mutta jos kuitenkin haluaa pysytellä kotoisissa maisemissa, voi valita vaikkapa koulumaailmasta kertovilta kirjalistoilta. Ryppy otsassa ei kenenkään tarvitse lukea, vaan välillä voi uppoutua sarjakuvaan tai räppäillä riimejä. Asialinjalle voi siirtyä Tiedot ja taidot hanskaan –kirjojen seurassa. Selkokirjoista saattaa löytyä apu, jos lukeminen ei suju tai kieli tuntuu vaikealta.

Listoilla on mukana monia sarjoja, joista on alla mainittu vain muutama kirja. Oppilas voi aina valita sarjasta mieleisensä osan, vaikka se ei näkyisikään näillä listoilla. Kirjan voi valita myös listan ulkopuolelta tai toisen luokka-asteen listalta.

Muistathan, että joitakin lukudiplomikirjoja voi lukea myös e-kirjoina.

Lukudiplomin kirjalistat

Lukudiplomin suorittaminen

• Kustakin sarjasta oppilas voi valita mieleisensä osan.
  • Opettaja voi rajata tarinakokoelmasta luettavaksi vain osan.
  • PDF-muodossa olevat listat ovat seikkaperäisempiä kuin vasemmalla olevat hakulistat. Suosittelemme väritulostusta selkeyden ja kansikuvien vuoksi.
  • Verkkokirjastosta voit katsoa, onko haluamasi kirja saatavilla vai lainassa. Monessa kirjastossa on myös lukudiplomihyllyjä, joissa listojen kirjoja on esillä.
  • Listat on päivitetty kesän 2019 aikana.
  • Palaute lukudiplomista: ulla.karila(at)hameenlinna.fi

Kirjalistat (pdf)