Lukudiplomikirjat 5.-6. -luokille

Muhevia dekkarikirjoja on Jännitystä ja kauhua –otsikon alla, missä piilee oikea pelkääjän paratiisi. Mielikuvituksen portit avaa Fantasiaa-kirjalista, mutta jos haluaa pysytellä kotoisissa maisemissa voi valita vaikkapa koulumaailmasta kertovilta kirjalistoilta. Ryppy otsassa ei kenenkään tarvitse lukea. Sen osoittavat monet #koska mä luen -listalle valikoituneet kirjat ja rennot Riimien rytmit. Asialinjalle voi siirtyä Tiedot ja taidot hanskaan –kirjojen seurassa.

Listoilla on mukana monia sarjoja, joista on mainittu vain muutama kirja. Oppilas voi aina valita sarjasta mieleisensä osan, vaikka se ei näkyisikään näillä listoilla.

Lukudiplomin kirjalistat

Lukudiplomin suorittaminen

• Kustakin sarjasta oppilas voi valita mieleisensä osan.
  • Opettaja voi rajata tarinakokoelmasta luettavaksi vain osan.
  • Listat ovat PDF-muodossa. Suosittelemme väritulostusta selkeyden (ja kansikuvien) vuoksi.
  • Verkkokirjastosta voit katsoa, onko haluamasi kirja saatavilla vai lainassa. Monessa kirjastossa on myös lukudiplomihyllyjä, joissa listojen kirjoja on esillä.
  • Listat on päivitetty kesän 2018 aikana.
  • Palaute lukudiplomista: ulla.karila(at)hameenlinna.fi

Kirjalistat (pdf)