Kotikirjastopalvelu

Kun ihmisen elämänpiiri rajoittuu neljän seinän sisälle liikkumisrajoitteen ja yksinäisyyden myötä, voivat kirjat, musiikki ja elokuvat tarjota korvaamatonta iloa ja mielihyvää.

Hämeenlinnan kirjasto

Kaikille hämeenlinnalaisille pyritään turvaamaan tasavertaiset kirjastopalvelut iän tai sairauden asettamista rajoituksista huolimatta.

Kotikirjastopalvelu on Hämeenlinnan kaupunginkirjaston ja ikäihmisten hoito- ja hoivapalvelujen yhdessä tuottama palvelu.

Palveluun on oikeutettu hoiva- ja hoitopalvelujen asiakas, joka ei pysty asioimaan kirjastossa omin neuvoin ja jolla ei ole läheistä ihmistä auttamassa. Kerran kuussa kotiin toimitettava kirjakassi on yksilöllistä kirjastopalvelua, joka osaltaan on turvaamassa hyvän elämän sisältöä.

Kirjaston monipuoliset kokoelmat ovat maksutta kotikirjastopalvelun asiakkaiden käytössä.

Ikäihmisten palvelut - Hämeenlinnan kaupunki

Kysy omasta lähikirjastostasi.

Janakkalan kirjasto

Kotipalvelu on tarkoitettu niille kuntalaisille, jotka eivät vamman, sairauden tai korkean iän vuoksi voi itse asioida kirjastossa. Palvelu on maksutonta.

Kotipalveluasiakkaan käytettävissä on

  • kauno- ja tietokirjallisuutta
  • kaseteille luettua kirjallisuutta
  • isotekstisiä kirjoja
  • musiikki- ja kielikurssiäänitteitä
  • lehtiä
  • videoita

Kirjaston kotipalvelu tuo kerran kuussa tai tarpeen mukaan asiakkaalle "kirjakassin". Asiakas voi myös itse esittää toiveita haluamastaan aineistosta. Ennen kotipalvelun käyntiä kirjaston virkailija soittaa kotiin ottaen vastaan toivomuksia ja varauksia. Kirjasto toimittaa myös uutuus- ja valikoimaluetteloita kotipalvelun asiakkaille.

Janakkalan kirjaston kotipalvelu 
puh. (03) 680 1286 Arto Myllymäki tai soittopyyntö neuvontaan puh. (03) 680 1390.