Kirjastoasioiden hoitaminen toisen henkilön puolesta edellyttää valtakirjaa

Hämeenlinnan kaupunginkirjaston käyttösäännöt on päivitetty.

Huomaathan, että kirjasto edellyttää asiakkailta valtakirjalomakkeen täyttämistä, mikäli he haluavat hoitaa toisen henkilön kirjastoasioita, esimerkiksi noutavat toistensa saapuneita varauksia kirjastosta tai maksavat myöhästymismaksuja.

Kirjastossa asioidessa valtakirjaa käyttävän on varauduttava todistamaan henkilöllisyytensä.

Valtakirjaa ei edellytetä alle 15-vuotiaiden lasten huoltajilta heidän hoitaessaan huollettaviensa kirjastoasioita.

Alle 15-vuotiaan lapsen kirjastokortin rekisteröinnissä lapselle voidaan merkitä kaksi huoltajaa. Silloin molemmilla on oikeus hoitaa lapsen kirjastoasioita.

Jos uusit lainoja tai teet varauksia puhelimitse, kerrothan myös kirjastokortin numeron.

Kirjaston valtakirjalomake löytyy kirjastojen asiakaspalvelusta sekä Vanamo-verkkokirjastosta.

18. kesäkuuta 2018