Jukolan kirjasto muuttaa elokuussa Nummikeskukseen

Nykyisen Jukolan kirjaston paikalle mahdollisesti Läntinen kumppanuustalo

Jukolan kirjasto siirtyy uuden Nummikeskuksen tiloihin (Kylätie 24), ja sen nimi vaihtuu Nummen kirjastoksi.

Jukolan kirjasto sulkeutuu muuton vuoksi 30.7. Sitä ennen kirjasto on normaalisti auki torstaihin 21.6. asti.

Juhannuksen jälkeen kirjasto on avoinna omatoimisesti 29.7. saakka. Omatoimiaikana kirjaston käyttöön tarvitaan omatoimikortti, joka toimii myös kulkukorttina kirjastoon.

Omatoimiaika säilyy entisellään,
vanhat kirjastokortit toimivat

Nummen kirjasto avautuu Nummikeskuksessa maanantaina 13.8.

Nummen kirjastossa on asiakaspalvelua ma–to klo 12–19 ja pe klo 10–16. Kirjastoa voi käyttää omatoimikortilla joka päivä klo 6–22. Jukolan kirjastossa käytetyt tavalliset kirjastokortit ja omatoimikortit toimivat myös Nummen kirjastossa.

Nummen lähikirjasto on yleinen kirjasto, joka on kaikille avoinna. Kirjaston tiloihin tulee kirjaston tuorein, suosituin ja kiinnostavin aineisto. Kirjastoon tulee myös sanoma- ja aikakauslehtiä.

Jos jotain aineistoa ei löydy kirjastosta, asiakkaat voivat joko asiakaspalvelussa tai verkkokirjastossa tehdä ilmaisen varauksen.

Varattu aineisto kuljetetaan muista Hämeenlinnan kirjastoista Nummen kirjastoon. Asiakas voi ilmoituksen saatuaan noutaa varauksensa kirjaston varaushyllystä ja lainata sen automaatilla tai kirjaston asiakaspalvelussa.

Nummikeskuksessa aloittaa syksyllä kirjaston lisäksi Nummen yhtenäiskoulu, neuvola sekä nuoriso- ja lastenkulttuuripalvelut. Kirjaston sisäänkäynti on pääoven vieressä.

Jukolan kirjaston tiloihin
kaavaillaan Läntistä kumppanuustaloa

Jukolan kirjaston tiloihin suunnitellaan perustettavaksi Läntinen kumppanuustalo, joka palvelisi alueen asukkaita ja tukisi yhteisöllistä toimintaa.

Hämeenlinnan kaupungin johtoryhmä hyväksyi Läntisen kumppanuustalon toimintakonseptin toukokuussa 2018 pidetyssä kokouksessa. Asia etenee lautakuntaan ja kaupunginhallitukseen, joissa asiasta päätetään.

Läntisen kumppanuustalon päätoimijana olisi Hämeen Setlementti ry., joka tekisi yhteistyötä järjestöjen ja kaupunginkirjaston kanssa.

Alustavan toimintakonseptin mukaan Läntiseen kumppanuustaloon voisi tulla esimerkiksi kokoontumistilaa, ryhmä- ja kahvilatoimintaa, tietokoneita, tietokoneopastusta, sanoma- ja aikakauslehtien lukumahdollisuus, kuntouttavaa työtoimintaa sekä vastaanottotilaa.

Kirjaston leikkitilassa päiväkoti- ja perhepäivähoitoryhmät voisivat katsoa elokuvaesityksiä kuten tähänkin asti. Lapsille olisi tilassa myös kirjaston kuvakirjoja luettavaksi paikan päällä.

12. kesäkuuta 2018