Ihastuttava kuvakirja

Pelle saa pienen eläimen on Astrid Lindgrenin iki-ihanaan Saariston lapset-romaaniin perustuva kuvakirja.


Idyllisellä Saltkråkanin saarella asuvat Pampula perheensä ja Laivuri-koiransa kanssa. Kesiään saarella viettää myös Melker Melkerson neljän lapsensa kanssa.

Kun Melker-setä eräänä päivänä antaa Pellelle ja Pampulalle rahaa jäätelön ostoa varten ja kehottaa viipymään pitkään, lasten seikkailu Laivuri-koiran kanssa voi alkaa!

Matka kauppaan kulkee lehmihaan kautta ja vaikka lehmiä ei tällä kertaa näykään, on koivujen välissä kulkevan polun varrella mansikoita, mustikoita, muurahaispesiä ja kiviä, joille kiivetä.

Matkalla lapsille tulee mahdollisuus lähteä mukaan viemään lehmiä Storholmeniin ja he suorastaan vaativat päästä mukaan, sillä Pelle rakastaa eläimiä.

Saarella Pelle ja Pampula tapaavat Knutten, jolla on kaniineja häkissä. Knutte myös tietää, mistä Pelle saisi ostettua itselleen oman kaniinin.

Kruununkolikko mukanaan lapset ja Laivuri hyppäävät ruuheen ja lähtevät soutaen toiselle saarelle, vaikka heitä on ankarasti kielletty menemästä yksin veneeseen. Vain nopea piipahdus saaressa, jotta Pelle saisi oman kaniinin.

Kaunis sää on kuitenkin vaihtumassa ukonilmaksi eikä tilannetta helpota se, että Pampula pelkää ukkosta.

Pampula, Pelle ja Laivuri joutuvatkin todelliseen seikkailuun ja merihätään!

Tämä ihastuttava tarina ja kuvitus, josta vastaa Maria Nilsson Thore, saa kaipaamaan lapsuuden kesiä, seikkailuja ja saariston elämää.

Vieläköhän tänä kesänä olisi mahdollista hypätä saaristoseikkailuun?

Enna