Hattulan kirjastoauto Lilius

Contact Hattula Mobile Library Lilius

A map showing the location of Hattula Mobile Library Lilius. Click to open in Google Maps.
Address: Kauppatie 3 13720 Parola
Phone: 050 371 0528

Henkilökunta

Kari Koivisto
Kirjastoautonkuljettaja
050 3710528
kari.koivisto@eduhat.fi

Kirjastoautonkuljettajan sijaisena toimii loppuvuoden 2018 Niina Myllys.

Kirjastoauto Lilius

Hattulan kirjastoauto kuljettaa matkassaan noin 3500 kirjaa, lehteä, levyä ym. aineistoa ja pysähtyy 59 pysäkillä Retulasta Renkajärvelle ja Rimmilästä Ilamoon. Halutessasi voit varata kirjaston kokoelmista vaikka kahvakuulan, frisbeegolfsetin tai verenpainemittarin omalle pysäkillesi.

Hattulan kirjastoauto sai 23.11.2016 nimen Lilius. Nimi juontaa juurensa Hattulan kirjaston historiasta, sillä pastori ja kirjalija Anton Liliuksen aloitteesta Hattulaan perustettiin ensimmäinen kirjasto vuonna 1857. Kirjasto toimi vuoteen 1888 asti Hattulan uuden kirkon sakaristossa, jonka jälkeen se siirtyi Hurttalan koululle. Anton Lilius myös toimi Hattulan kirjaston ensimmäisenä kirjastonhoitajana.

Yhteistyö kaikkien Hattulan koulujen ja päiväkotien kanssa on meille tärkeää. Otamme opettajilta ja päiväkotien henkilökunnalta mielellämme vastaan ehdotuksia ja ideoita kaikenlaiseen yhteistyöhön.

Kirjastoautolla on omat sivut Facebookissa.  Käy tykkäämässä ja pysy ajan tasalla!

Hattulan, Hämeenlinnan ja Janakkalan kirjastot toteuttivat vuosina 2014-2016 yhteisen kirjastoautohankkeen: Yhdessä Hämeen härkäteillä  – seudullisen kirjastoautotoiminnan kartoitus. 

Lue hankkeen raportti