Hämeenlinnan pääkirjaston runo- ja ideakilpailun voittajat on valittu

Heinäkuun lopussa päättyneen runo- ja ideakilpailun tekstit on nyt arvioitu ja voittajille ilmoitettu. Kilpailuun osallistui yhteensä 34 henkilöä.

Ideoinnista palkittiin


Osallistujilta saatiin runsaasti hyviä ideoita runouden esilletuomiseen. Palkittujen osallistujien ideat ovat sellaisia, joita kirjasto voi jo lähitulevaisuudessa kokeilla. Kilpailussa uskallettiin ideoida myös isosti ja yhteistyömahdollisuudet huomioiden.

Ideakilpailussa palkitut:
• Essi Laine, lavarunousilta
• Merja Munukka, satutunnit runoteemoilla
• Marjo Juutilainen, lainakasseihin kirjoitettavat tai painettavat runot

Usea kirjoittaja kiinnitti huomiota kirjastoon esiintymistilana. Erityisesti kaikkien kaupunkilaisten lavarunousillan idea perusteltiin vahvasti - kaupunkilainen on itse aktiivinen osa runouden kenttää, oivaltaa ja luo uutta.

Lavarunouden iltaa kokeillaan syksyllä 2021 myöhemmin ilmoitettavana päivänä. Avoin mikki -tyyppinen tilaisuus mahdollistaa hyvin erilaisia ja jopa eri kielten runouden ääniä. Kannattaa tulla rohkeasti kokeilemaan ja kuuntelemaan runonlausuntaa.


Runoissa rautaista osaamista


Runokilpailun pohjaideana oli tavoittaa toinen kirjaston käyttäjä.

Runokilpailussa palkitut:
• Aino Krohn
• Pekka Rautalahti
• Vilma Isotalo

Runokilpailun voitti materiaalin vahvalla tasolla Aino Krohn kuvarunoillaan. Runot olivat opastekylttien muotoon tehtyjä. Pekka Rautalahti kirjoitti valloittavia runoja kovakantisista ja pehmeäkantisista ihmisistä ja Vilma Isotalo kirjojen yökemuista kirjastossa.


Onnea voittajille ja kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille!

Lisätietoja voi kysyä:
Hämeenlinnan pääkirjasto, kirjastonhoitaja Sini Kiuas: sini.kiuas@hameenlinna.fi

Audience:

Tags:

Wednesday, August 18, 2021