Hämeenlinnan kirjasto peruu ryhmäkäynnit ja satutunnit

Rajoituksia lisätään koronavirustilanteen siirryttyä kiihtymisvaiheeseen Kanta-Hämeessä

Hämeenlinnan kaupunginkirjasto päätti perua ryhmien käynnit ja satutunnit keskiviikosta 30.9. alkaen, koska koronavirustilanne on siirtynyt Kanta-Hämeessä kiihtymisvaiheeseen. Kirjastot eivät pysty takaamaan kahden metrin turvavälejä tai huolehtimaan siitä, että esim. koululaisryhmät eivät ole kosketuksissa muihin asiakkaisiin.

Tapahtumissa osallistujilla maskit

Pääkirjastossa järjestetään edelleen pienimuotoisia tapahtumia Kirjastotorilla ja Avolavalla, jossa on mahdollista pitää turvavälejä. Tapahtumien osallistujamäärää rajoitetaan ja tilaisuuksiin osallistuville suositellaan kasvomaskin käyttämistä.

Yksilölliset digiopastukset ja lähikirjastojen digikerhot jatkuvat. Kaikissa opastuksissa sekä opastaja että opastettava pitävät maskia. Digikerhoissa osallistujamäärä on rajoitettu ja osallistujille suositellaan maskin tai visiirin käyttöä.

Kirjastoautoissa asiakkaita saa olla vain viisi kerrallaan, myös koulupysäkeillä. Kouluja ja päiväkoteja palvellaan mm. tarjoamalla kirjapaketteja.

Hämeenlinnan kaupungin ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antaman ohjeistuksen mukaisesti kaupunginkirjaston henkilökunta on pitänyt asiakaspalvelussa maskia tai visiiriä 25.9. alkaen. Kirjastot suosittelevat maskien käyttöä kaikille kirjaston asiakkaille.

Tuesday, September 29, 2020