Hämeenlinnan kirjaston käyttösäännöt nyt myös selkokielellä

Käyttösäännöt on mukautettu selkokielelle yhteistyössä Selkokeskuksen kanssa.

Säännöt ovat kaikille kirjaston asiakkaille ja esimerkiksi erilaisia ryhmiä varten.

Lyhytrivinen selkoversio pdf-muodossa löytyy verkkokirjastosta sivuilta:
  • Palvelut > Asiakkaana kirjastossa > Kirjastojen käyttösäännöt > Hämeenlinnan kirjaston säännöt selkokielellä.
  • Palvelut > Vierailulle kirjastoon > Tutustu myös: Kirjaston säännöt - käyttösäännöt selkokielellä
Kirjastojen selkosäännöt ovat asiakkaiden lisäksi avuksi myös henkilökunnalle, joka kohtaa erilaisia asiakasryhmiä.
Tarve selkosääntöihin ilmeni kirjaston Naisten dialogiset tilaisuudet kirjastoissa
-hankkeessa, joka kehittää suomen- ja vieraskielisten yhteistä toimintaa kirjastoissa.
Hankkeessa kokeiltiin kirjastolaisten kouluttamista selkopuheessa.
Selkopuheen seuranta-aamut kirjastolaisille ovat tarkoittaneet tähän mennessä vierailuja pari kuukautta tai puoli vuotta suomea opiskelleiden maahanmuuttajaryhmissä Vanajaveden opistolla.
Seuranta-aamuja on tarkoitus jatkaa hankkeen päätyttyä.

Lisätiedot Naisten dialogiset tilaisuudet kirjastoissa -hankkeesta kirjastonhoitaja Sini Kiuas sini.kiuas@hameenlinna.fi

Audience:

Tags: