Hämeenlinnan kirjastolle hankerahaa maahanmuuttajatyön kehittämiseen

Hanke käynnistyy kesällä 2018

Etelä-Suomen Aluehallintovirasto on myöntänyt Hämeenlinnan kaupunginkirjastolle 11 000 euroa hankkeeseen, jossa kehitetään kulttuurienvälistä vuorovaikutusta. Naisten dialogiset tilaisuudet kirjastoissa –hankkeessa kehitetään yhteistyötä maahanmuuttajayhteisöjen naisten kanssa mm. järjestämällä tapahtumia kirjastoissa. Maahanmuuttajanaisten ja kirjaston yhteistyönä hankkeessa suunnitellaan ja toteutetaan tilaisuuksia, joissa maahanmuuttajat voivat esitellä omaa kulttuuriaan ja tutustua suomalaiseen kulttuuriin. Tavoitteena on lisätä vuorovaikutusta paitsi maahanmuuttajanaisten ja suomalaisten välillä, myös eri maahanmuuttajaryhmien kesken.

Hanke käynnistyy kesällä 2018 ja päättyy vuoden 2019 lopussa. Se toteutetaan Hämeenlinnan kirjastoissa ja hakeutuvassa kirjastotyössä. Lisätietoja hankkeesta: Kirjastonhoitaja Sini Kiuas, sini.kiuas@hameenlinna.fi tai p. 050-358 0546.

17. huhtikuuta 2018