Bobin joulu

James Bowen (synt. 1979) on Lontoossa asuva kirjailija ja katusoittaja. James oli ennen koditon narkomaani. Vuonna 2007 James kohtasi yllättäen oranssin kissan.

Jamesin ja kissan välille syntyi erityislaatuinen ystävyys, ja heistä tuli erottamattomat. James nimesi kissan Bobiksi. Bob auttoi Jamesia taistelemaan irti riippuvuudestaan. 

James Bowenin suomennetut Katukatti Bob -kirjat:

Jamesin ja Bobin elämästä on tehty myös elokuva Katukatti Bob, joka löytyy myös kirjastomme kokoelmasta aikuisten osastolta.

Bobin joulu on omaelämäkerrallinen teos, joka kertoo sekä Jamesin  aiemmista jouluista Lontoon kaduilla, että vuoden 2010 joulusta.

Tällöin Bob on ollut kuvioissa mukana jo useamman vuoden. James kamppailee rahanpuutteen kanssa, hänellä ei ole varaa lämmitykseen, sähköön eikä juuri ruokaankaan.

Bobista hän huolehtii pyyteettömästi kuten aina. Jostakin on saatava rahaa ennen kuin jääkaappiin hankitut niukat jouluruoat menevät piloille ja asunto kylmenee liikaa. Onneksi Jamesilla on Bob, kitara ja myytäväksi Big Issue -lehtiä

Kirja kertoo ihmisen parhaasta ystävästä (tässä tapauksessa kissasta), tahdonlujuudesta sekä siitä, miten pienet ystävälliset sanat ja teot voivat muuttaa elämää ja maailmaa. 

Katja T.