Uusi verkkokirjasto avattu koekäyttöön

Vanamon uudessa verkkokirjastossa on monia toivottuja ominaisuuksia.

Vanamo-kirjastojen asiakkaat pääsevät nyt koekäyttämään uutta Vanamo-verkkokirjastoa osoitteessa vanamo.finna.fi.

Verkkokirjastoon kirjaudutaan Vanamo-kirjastokortin numerolla ja siihen liitetyllä tunnusluvulla, mutta kaikki toiminnot eivät vaadi kirjautumista.

Kun kirjaudut verkkokirjastoon, kaikki lainasi, varauksesi ja maksusi näkyvät automaattisesti asiakastilisi tiedoissa.

Uudistettu verkkokirjasto on toistaiseksi käytössä vanhan Vanamo-verkkokirjaston (vanamokirjastot.fi) rinnalla, eli asiakkaat voivat käyttää molempia.

Mitä uutta?

Uusi verkkokirjasto tuo asiakkaiden käyttöön monia toivottuja ominaisuuksia.

Paljon kysytty uutuuksien haku on nyt mahdollista. Voit esimerkiksi hakea viimeisen kuukauden aikana kirjastoon hankitut teokset. Voit myös tallentaa usein käyttämäsi haut ja tilata uutuusvahdin sähköpostiisi.

Uuden verkkokirjaston hakutoiminnallisuudet ovat muutenkin entistä kattavammat.

Omien suosikki- ja muistilistojen koostaminen ja niiden jakaminen esimerkiksi sosiaalisen median kautta on entistä helpompaa.

Myös varauksien hallinta monipuolistuu. Voit panna jonossa olevat varauksesi tauolle, kun tiedät, että et esimerkiksi loman aikana pääse noutamaan varaustasi. Tällöin varaus ei jää sinulle kiinni, mutta paikkasi varausjonossa säilyy.

Käyttäjätilisi kautta voit itse muuttaa viestiasetuksia eli sen, miten haluat varauksen noutoilmoitukset ja muut kirjaston lähettämät viestit. Voit myös päivittää osoitteesi ja muut yhteystietosi verkkokirjaston kautta.

Palvelussa voit myös liittää koko perheen kirjastokortit samaan asiakastiliin, jolloin lainojen eräpäivistä on helppo pysyä kärryillä.

Hyvä tietää

Tieto varausten oletusnoutopaikasta ei siirry nykyisestä verkkokirjastosta. Kannattaa siis kirjautua palveluun ja vaihtaa ensisijainen varausten noutopaikka Omat tiedot -välilehdellä.

Jos olet tehnyt vanhaan verkkokirjastoon (vanamokirjastot.fi) omia listoja esimerkiksi luetuista kirjoista, niitä ei voi siirtää uuteen verkkokirjastoon. Muisti- ja suosikkilistoja voit tehdä myös uudessa verkkokirjastossa.

Jos alle 15-vuotiaan lapsesi kortti on ollut liitettynä käyttäjätiliisi vanhassa verkkokirjastossa (vanamokirjastot.fi), liittäminen ei ole enää voimassa Vanamo-Finnassa. Voit liittää lapsen kortin omaan tiliisi myös uudessa verkkokirjastossa. Katso ohje.

Uutta tunnuslukua ei voi tilata uuden verkkokirjaston kautta. Jos olet unohtanut tunnuslukusi tai sinulla ei sitä ole, käy paikan päällä kirjastossa.

Asiakkailta toivotaan palautetta

Odotamme innolla palvelun vastaanottoa sekä jatkokehitysideoita. Anna palautetta uudesta verkkokirjastosta. Kaikki palaute on tervetullutta!

Mikä on Finna?

Uusi verkkokirjasto on räätälöity Kansalliskirjaston tarjoaman Finna-alustan päälle.

Suurin osa Suomen yleisistä kirjastoista käyttää Finna-alustalle rakennettua verkkokirjastoa. 

Kansalliskirjasto kehittää ja ylläpitää verkkokirjastojen teknistä alustaa yhteistyössä arkistojen, kirjastojen, museoiden ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

Kansalliskirjaston ylläpitämä organisaatioiden yhteinen Finna.fi kokoaa satojen museoiden, kirjastojen ja arkistojen aineistot yhteen osoitteeseen, jossa niiden äärelle pääsee helposti ja nopeasti. 

Kohderyhmät:

Tägit:

27. tammikuuta 2022