Pääkirjaston kirjavarasto Jemma ja Holvi-työskentelytila avautuvat 20.9.

Hämeenlinnan pääkirjaston pohjakerroksessa sijaitseva kirjavarasto Jemma on avoinna asiakkaille arkisin kirjaston palveluaikoina. Ajanvarauksella toimiva Holvin työskentelytila on tarkoitettu käsikirjastoaineistojen käyttöä varten.

Hyllytystä Jemmassa

Kirjastovarasto Jemma

Jemma on avoinna pääkirjaston palveluaikoina ma–pe klo 10–19.

Kirjavarasto Jemmassa on lainattavissa 50 000 niteen kokoelma vanhempaa kirjallisuutta. Musiikkia on noin 5000 CD-levyä.

Vanhimmat Jemman aineistot ovat 1930-luvulta, uusimmat 2010-luvulta.

Jemman kaikki aineistot löytyvät Vanamo-verkkokirjaston aineistohaulla.

Jemman aineistot on luokiteltu isoihin pääluokkiin ja tilassa on selkeät opasteet hyllyittäin.

Jemman aineistoissa on aikuisten kaunokirjallisuutta, tietokirjallisuutta, runoja, lasten ja nuorten kaunokirjallisuutta, sarjakuvia, käsikirjastoaineistoja, karttoja, musiikkia ja nuotteja sekä oma erillinen hylly jouluaineistolle.

Tila on esteetön, hyllyväleissä mahtuu kulkemaan pyörätuolilla ja hissi vie pohjakerrokseen.

Jemmassa on opastusta tilojen käyttöön 20.9.–1.10. maanantaista perjantaihin klo 10–15.30.

Jemmassa oleva aineisto lainataan lainauskerroksessa.

Tervetuloa tutustumaan kirjavarastoon!

Holvi-työskentelytila

Holvi-työskentelytila on tarkoitettu Hämeenlinnan kirjastojen käsikirjastoaineistojen käyttöä varten.

Tilan pääsee varaamaan 20.9. alkaen kirjaston Varaamosta. Tarvitset Vanamo-kirjastojen kirjastokortin ja tunnusluvun.

Varauslomakkeelle ilmoitetaan, mitä aineistoja halutaan tutkittavaksi. Aineistojen tiedot löytyvät Vanamo-verkkokirjastosta.

Varaus tilaan on tehtävä vähintään kolme päivää etukäteen.

Holvi-työskentelytilaan saa käyttöön aineistoja, joita ei lainata kotiin. Näitä ovat

• Hämeenlinnan pääkirjaston varaston käsikirjaston aineistot
  • Hämeenlinnan kotiseutukokoelman aineistot

Sanomalehtien mikrofilmit (mm. Hämeen Sanomat) ovat käytettävissä Kansallisarkiston Hämeenlinnan toimipisteessä. Sanomalehtivuosikertojen käytössä noudatetaan Kansallisarkiston käyttöehtoja, tiedustelut puh. 029 533 7140.

14. syyskuuta 2021