Lisätietoa varausten noutamisesta ja palautuksista

Tässä lisätietoa varausten noutamisesta Hämeenlinnan kirjastoissa 29.5. saakka.

Kirjapino naisen sylissä.

Varauksia voi noutaa toukokuun aikana kaikista Hämeenlinnan kirjastoista Kalvolan ja Nummen kirjastoja lukuun ottamatta.

Myös palautuksia voi jättää sekä kirjastoon että kirjastojen palautuslaatikoihin.

Palautukset käsitellään kolmen vuorokauden kuluttua. Lainat eivät siis poistu asiakkaan tiedoista heti. Myöhästymismaksuja ei tällä hetkellä kerry.

Varauksia voi tehdä verkkokirjastossa, puhelimitse ja sähköpostilla.

Jos et enää tarvitse varaamaasi aineistoa, peru varaus ottamalla yhteyttä kirjastoon puhelimitse tai sähköpostilla. Varauksen voi perua myös verkkokirjastossa, jos varaus ei ole vielä noudettavissa.

Ennen kuin lähdet noutamaan varausta

• jos et ehtinyt noutaa varauksia ennen kuin kirjastot menivät kiinni 17.3., varaukset ovat noudettavissa siinä kirjastossa, joka noutoilmoituksessa lukee. Näistä varauksista emme lähetä uusia noutoilmoituksia. Nämä varaukset ovat noudettavissa 25.5. saakka.
  • odota, että saat varauksesta noutoilmoituksen tekstiviestinä, sähköpostilla tai kirjeenä ennen kuin tulet noutamaan varauksia.
  • ota mukaan varauksen noutoilmoitus ja kirjastokortti. Voit myös kirjoittaa noutoilmoituksessa kerrotun asiakasnumeron muistiin, jos et voi ottaa noutoilmoitusta mukaasi.
  • Tarkista kirjastosi toukokuun aukioloajat. Riskiryhmiin kuuluville varattu palveluaika on pääkirjastossa Wetterillä keskiviikkoisin klo 8–10.
  • Nummen, Kalvolan ja kirjastoautojen asiakkaat voivat noutaa varaukset väliaikaisilta kirjastoautopysäkeiltä. Katso lisätiedot ja palveluajat.
  • Jos haluat noutaa varauksesi jostain muusta kirjastosta, ota yhteyttä kirjastoon puh. 03 621 2612 tai 03 621 2598, sähköposti kirjasto@hameenlinna.fi

Kirjastossa

• palautettavat aineistot jätetään kirjastossa laatikoihin. Ne käsitellään kolmen vuorokauden kuluttua. Lainat eivät siis poistu asiakkaan tiedoista heti.
  • asiakkaita päästetään sisään rajattu määrä, jotta voidaan huolehtia turvaväleistä
  • asiakkaat käyttävät pääsääntöisesti automaatteja lainaamiseen
  • kirjastoissa on henkilökuntaa paikalla opastamassa
  • asiakkaille on tarjolla käsidesiä, desinfiointiaineita ja -pyyhkeitä
  • maksuja otetaan vastaan vain, jos asiakas on lainauskiellossa
  • uusia kirjastokortteja tehdään tarpeen mukaan
  • perheenjäsenet tai muut auttajat voivat noutaa varauksia ikäihmisille tai muille riskiryhmiin kuuluville. Ota mukaan varauksen noutoilmoitus.

Kirjastojen asiakaspalvelu ma–pe klo 9–16

Puhelin