Lainaa liikuntavälineitä kirjastosta

Lainaus alkaa Janakkalan kunnankirjastoissa to 20.2. klo 12

Janakkalan kunnankirjastoista pystyy torstaista alkaen lainaamaan liikuntavälineitä kirjastokortilla. Kunnan eri toimialojen yhteistyönä kirjaston liikuntavälinelainaamoon on työstetty liikuntakassikokonaisuus. Kassit sisältävät erilaisia liikuntavälineitä ja lisäksi QR-koodin takaa löytyy käyttövinkkejä välineelle. Liikuntavälineitä on lainattavissa Janakkalan pääkirjastossa ja Tervakosken kirjastossa. Lainattavat liikuntavälineet vähän vaihtelevat lainauspisteen mukaan johtuen säilytystilojen rajallisuudesta. Kirjasto on luetteloinut välineet yhteen listaan ja siihen pääsee tutustumaan lainauspisteellä.

Liikuntavälinekasseja tulee lainausvalikoimaan portaittain ja nyt ensimmäisessä vaiheessa lainattavissa on mm. luistelutukia + ensi luistimet koko 29/30.

Vaikka ulkojäitä ei tänä talvena näytetä juurikaan saavan sääolosuhteiden takia, on hyvä muistaa että naapurikunnissa esimerkiksi Riihimäellä on jäähallissa yleisöluisteluvuoroja ja Hämeenlinnassa torilla on tekojäärata vielä koululaisten talvilomaviikon 9.

Kesän alkuun mennessä liikuntavälinelainaamossa tulee olemaan 43 erilaista liikuntavälinepussia/-kassia, joita on lainattavissa kirjastoista 1-4 kpl/kassi.

Kirjastojen liikuntavälineiden lainausehdot

Liikuntavälineet lainataan kirjastokortilla kirjaston palveluaikoina. Lainatut välineet myös palautetaan palveluaikana. Välineet tulee palauttaa kuivina ja puhdistettuina. Välineiden laina-aika on kaksi viikkoa, niitä ei voi varata eikä uusia. Myöhästymismaksu kirjaston voimassaolevan maksuhinnaston mukaisesti. Käsittelethän välineitä asianmukaisesti. Rikkoutuneesta tai kadonneesta välineestä peritään välineen hankintahinnan mukainen korvaus.

Taustaa

Janakkalan kunta sai vuonna 2019 Etelä-Suomen aluehallintovirastolta 15.000 euroa valtionavustusta Liikunnallisen elämän tavan paikallisten kehittämisavustusten määrärahasta. Avustuksen avulla hankittiin Janakkalan kunnan kirjastoihin liikuntavälineitä ja lisäksi avustuksen avulla toteutettiin Oma liikunta -digipalvelu, jossa kunnan leikkipuistojen ja liikuntapaikkojen välineisiin räätälöityjä liikkeitä esitellään opastusvideoin. Videoita pääsee katsomaan joko netin karttasovelluksen tai paikan päällä laitteissa olevien QR-koodien kautta. Tutustu palveluun

Kohderyhmät:

Tägit:

20. helmikuuta 2020