Läntisen kumppanuustalon toiminta käynnistyi

Kirjasto mukana yhteistyökumppanina

Läntinen kumppanuustalo avasi ovensa entisen Jukolan kirjaston tiloissa (Eeronkuja 5) maanantaina 3.12.2018. Virallisia avajaisia vietetään kuitenkin vasta vuoden vaihteen jälkeen. Läntinen kumppanuustalo on avoinna ma-pe klo 9-16.

Toiminnan sisällöstä vastaa Hämeen Setlementti yhteistyössä mm. Hämeenlinnan kirjaston, aikuissosiaalityön ja seurakunnan kanssa. Läntiseen Kumppanuustalossa on rauhallinen tila lehtien lukemiseen. Läntiseen kumppanuustaloon tilatut lehdet ovat (v. 2019 alusta alkaen) Helsingin Sanomat, Hyvä terveys, Kodin kuvalehti, Seura, Suomen Kuvalehti ja Tekniikan maailma. Tämän lisäksi yli 200 kotimaista sanomalehteä sekä kymmeniä aikakauslehtiä on luettavissa kirjaston e-lehtipalveluissa.

Kumppanuustalossa on asiakastietokoneita, tietokoneopastusta sekä kopiointimahdollisuus. Läntiseen Kumppanuustaloon tulee myös kahvila sekä monipuolista toimintaa eri ikäisille - mm. avoimia musiikkiryhmiä, englanninkielenryhmä, liikuntavälinelainaamo, askartelupajoja, tuolijumppaa ja open stage –esityksiä jne. Päiväkotiryhmille järjestetään elokuvaesityksiä samaan tapaan kuin Jukolan kirjastossa. Läntisen kumppanuustalon toimintaa laajennetaan vähitellen tarvelähtöisesti, asukkaita kuunnellen.

5. joulukuuta 2018