Koronarajoituksia puretaan Hämeenlinnan kirjastossa

Kaupungin valmiusjohtoryhmä päätti purkaa maakunnan pandemiaryhmän suosituksista koronarajoituksia 3.5.2021 alkaen. Rajoitusten purkaminen koskee myös kirjastoja.

Avoin ikkuna.

Maanantaista 3.5.2021 lähtien

Omatoimiaika käyttöön

Hämeenlinnan kirjastot saavat olla avoinna taas omatoimisesti. Pääkirjastossa ja Hauhon kirjastossa voi asioida jo maanantaina klo 22:een saakka.

Tämän jälkeen pääkirjasto ja Hauhon kirjasto ovat auki omatoimisesti joka päivä klo 622.

Tiloja ja palveluita avataan rajoitetusti

Asiakaspalvelu palvelee taas normaalisti. Noudatamme 2 metrin turvavälejä, pidämme maskeja ja huolehdimme käsihygieniasta.

Lehtisalit ja muut kirjaston oleskelutilat avataan, mutta istumapaikkoja vähennetään, jotta turvavälit voidaan säilyttää.

Asiakastietokoneiden käyttö, tulostus, kopiointi ja skannaus on mahdollista kirjastoissa.

Pääkirjaston Urban office -työskentelytilat, Ryhmätilat A ja B ja Lammin kirjaston kokoustila ovat taas asiakkaiden käytössä.

Tiloihin voi tehdä varauksia kirjaston Varaamo-palvelussa. Tilat ovat toistaiseksi käytössä vain, kun henkilökunta on paikalla, ei siis omatoimiaikana.

Pääkirjaston Bändihuone/studio, soittohuone ja editointitila ovat käytössä ja varattavissa Varaamo-palvelussa

Huomaa, että kaikkien varattavien tilojen henkilömäärää on rajoitettu, jotta turvavälit voidaan tiloissa pitää. Sallitut henkilömäärät on kerrottu Varaamossa ko. tilan tiedoissa.

Toistaiseksi kirjastoissa ei tarjota henkilökohtaista digi, Celia- tai editointiopastusta eikä ohjattuja ryhmäkäyntejä.

Kalvolan kirjasto takaisin Sauvolaan

Kalvolan kirjasto palvelee taas hyvinvointikeskus Sauvolan tiloissa 3.5. lähtien.

Nummen kirjasto avataan vasta kouluvuoden päätyttyä. Tiedotamme Nummen avaamisesta myöhemmin.

Kirjastoautoissa saa asioida 4 henkilöä kerrallaan.

Asioi turvallisesti

• Käytä kasvomaskia ja käsidesiä.
  • Pidä huolta kahden metrin turvaväleistä ja vältä fyysistä kontaktia henkilökuntaan ja muihin asiakkaisiin.

28. huhtikuuta 2021