Hämeenlinnan kirjastot palvelevat rajoitetusti

Koronaan liityvät kiristetyt rajoitukset voimassa 30.4.2021 asti

Suojaa itseäsi ja läheisiäsi koronavirukselta. THL.

Hämeenlinnan kaupungin valmiusjohtoryhmä on linjannut, että kaupunki noudattaa maakunnan pandemiaryhmän suosituksia koronaan liittyvistä rajoitustoimenpiteistä.

Hämeenlinnan kaupunki päätti 1.12.2020 kirjastoihin liittyvistä rajoituksista.

Koronatoimia kiristettiin entisestään 8.3.2021.

Rajoitustoimet Hämeenlinnan kirjastoissa 30.4.2021 asti:

• Nummen kirjastoa lukuunottamatta kirjastot ovat avoinna palveluaikoina valvotulla itsepalvelulla. Tämä tarkoittaa sitä, että kirjastoissa ei ole asiakaspalvelua, vaan kaikki toiminta tapahtuu itsepalveluna.
  • Käytä lainaus- ja palautusautomaatteja. Aineiston voi myös palauttaa merkittyyn palautuslaatikkoon, jolloin palautamme aineiston puolestasi.
  • Asiakaspalvelusta saat ainoastaan uuden kirjastokortin. Emme tarjoa muuta lähipalvelua.
  • Voit maksaa maksusi ainoastaan siinä tapauksessa, että ne estävät lainaamisen ja uusimisen (maksuja yli 20 euroa). Maksa pankkikortilla, emme ota vastaan käteistä.
  • Tee varaukset ja uusinnat Vanamo-verkkokirjastossa tai puhelimitse, p. 03 621 2612. Varaamiseen tarvitset kirjastokortin numeron ja tunnusluvun. Näin teet varauksen verkkokirjastossa -ohjevideo.
  • Jos sinulla ei ole tunnuslukua, voit pyytää sitä Vanamo-verkkokirjastossa. Valitse etusivulta Kirjaudu sisään, sen jälkeen Uusi tunnusluku ja seuraa ohjeistusta.
  • Jokaisessa kirjastossa on yksi asiakastietokone välttämätöntä ja kiireellistä asiointia varten. Voit tulostaa, kopioida ja skannata välttämättömät asiakirjat itsepalveluna.
  • Omatoimiaika ei ole käytössä pääkirjastossa, Hauholla, Lammilla ja Tuuloksessa.
  • Nummen kirjasto on suljettu. Nummen kirjaston noudettavissa olevat varaukset siirretään pääkirjastoon. Voit ilmoittaa puhelimitse tai sähköpostilla, mikäli haluat vaihtaa noutopaikkaa (p. 03 621 2612, nummi.kirjasto@hameenlinna.fi).
  • Uusi kirjastoautopysäkki Nummelle 1.2.2021 alkaen
  • Kirjastoautot ajavat reiteillään. Kirjastoautoissa voi asioida vain kaksi asiakasta tai perhekunta  kerrallaan. Koulu- ja päiväkotipysäkeillä henkilökunta noutaa aineiston kirjastoautosta.
  • Lehtisalit on suljettu. Sanomalehdet eivät ole käytössä. Voit lainata aikakauslehtiä kotiin.
  • Työskentely-, harraste- ja oleskelutilat sekä lukusalit ja kokoustilat eivät ole käytössä. Myös pääkirjaston Urban office -työtilat on suljettu.
  • Kirjastojen tapahtumat, ryhmäkäynnit ja henkilökohtaiset opastukset on peruttu.

Asioi turvallisesti

• Käytä kasvomaskia ja käsidesiä.
  • Pidä huolta kahden metrin turvaväleistä ja vältä fyysistä kontaktia henkilökuntaan ja muihin asiakkaisiin.
  • Käy kirjastossa lyhyesti. Viivy korkeintaan 15 minuuttia.

Kaupungin palvelupisteet kirjastoissa

• Palvelupisteiden palvelut toimivat rajoitetusti Hauhon, Lammin, Rengon ja Tuuloksen kirjastoissa.
  • Kasvomaskijakelua vähävaraisille jatketaan palvelupisteissä.

Tämä uutinen täydentyy sitä mukaa, kun tilanne muuttuu. (Päivitetty 29.3.2021)

30. marraskuuta 2020