Hämeenlinnan kirjastot palvelevat rajoitetusti

Koronaan liityvät rajoitukset voimassa 2.12.2020 - 15.2.2021

Suojaa itseäsi ja läheisiäsi koronavirukselta. THL.

Hämeenlinnan kaupungin valmiusjohtoryhmä on linjannut, että kaupunki noudattaa maakunnan pandemiaryhmän suosituksia koronaan liittyvistä rajoitustoimenpiteistä.

Hämeenlinnan kaupunki päätti 1.12. kirjastoihin liittyvistä rajoituksista

Rajoitustoimet Hämeenlinnan kirjastoissa 2.12.2020 - 15.2.2021:

• Nummen kirjasto on suljettu. Nummen kirjaston noudettavissa olevat varaukset siirretään pääkirjastoon. Voit ilmoittaa puhelimitse tai sähköpostilla, mikäli haluat vaihtaa noutopaikkaa (p. 03 621 2612, nummi.kirjasto@hameenlinna.fi).
  • Voit asioida muissa kirjastoissa palveluaikoina. Omatoimiaika ei ole käytössä pääkirjastossa, Hauholla, Lammilla ja Tuuloksessa.
  • Kirjastoautot ajavat reiteillään toistaiseksi. Kirjastoautoissa voi asioida vain kolme asiakasta kerrallaan. Koulu- ja päiväkotipysäkeillä henkilökunta noutaa aineiston kirjastoautosta.
  • Lehtisalit on suljettu. Sanomalehdet eivät ole käytössä. Voit lainata aikakauslehtiä kotiin uusinta numeroa lukuun ottamatta.
  • Työskentely-, harraste- ja oleskelutilat sekä lukusalit ja kokoustilat eivät ole käytössä. Myös pääkirjaston Urban office -työtilat on suljettu.
  • Kirjastojen tapahtumat, ryhmäkäynnit ja henkilökohtaiset opastukset on peruttu.

Asioi turvallisesti

• Käytä kasvomaskia ja käsidesiä. Pidä huolta turvaväleistä ja vältä fyysistä kontaktia.
  • Käy kirjastossa lyhyesti. Viivy korkeintaan 15 minuuttia.
  • Ensisijaisesti kaikki toiminta tapahtuu itsepalveluna. Lainaa ja palauta automaatilla.
  • Suosittelemme aineiston varaamista etukäteen. Varauksen voit tehdä Vanamo-verkkokirjastossa tai puhelimitse, p. 03 621 2612. Varaamiseen tarvitset kirjastokortin numeron ja tunnusluvun. Näin teet varauksen verkkokirjastossa -ohjevideo.
  • Hoida tietokoneella vain välttämättömät asiat. Tulostaminen, kopiointi ja skannaus on mahdollista.

Kaupungin palvelupisteet kirjastoissa

• Palvelupisteiden palvelut toimivat normaalisti Hauhon, Lammin, Rengon ja Tuuloksen kirjastoissa.
  • Kasvomaskijakelua vähävaraisille jatketaan palvelupisteissä.

Tämä uutinen täydentyy sitä mukaa, kun tilanne muuttuu. (Päivitetty 19.1. klo 14:15)

30. marraskuuta 2020