Kirjastoauto Bella Hippaloilla

Kirjastoauto on kurvannut Hippaloille jo vuodesta 2007.

Kirjastoauto Bella.

Kävijöitä on joka vuosi sadoittain. Tänä vuonna Bellassakin tehtiin ennätys: autossa kävi lainaamassa, lukemassa ja muuten vain ihmettelemässä lähes 1000 lasta ja yli 700 aikuista. Lainojakin kertyi 720.

Hippaloiden teema näkyy myös kirjastoauton kirjavalikoimassa ja somistuksessa. Tänä vuonna teemana oli kirjallisuus. Sen kunniaksi kirjastoautossa saattoi osallistua lastenkirjallisuusaiheiseen tietokilpailuun. Kaikkien osallistuneiden kesken arvottiin kahdeksan 15 euron lahjakorttia Suomalaiseen Kirjakauppaan.

Onnettarena toimi kirjastoautonkuljettajan Eeva-tytär, joka arpoi 130 vastaajan joukosta voittajiksi seuraavat osallistujat:

Ava 10 v, Emma 7 v, Emma 11 v, Hilla 9 v, Kerttu 7 v, Niilo 9 v, Sofia 5 v ja Linnea 3 v. Kaikille on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Onnea voittajille!

Vastauspaperilla sai myös kertoa, mikä on lempikirja, mikä kirjan hahmo haluaisi olla ja miksi.

Eniten mainintoja saivat Tatu ja Patu -kirjat, Risto Räppääjät, Harry Potterit, Viisi villiä Virtasta -kirjat ja Ryhmä Hau -kirjat. Suosittuja olivat myös Neropatin päiväkirjat, Mauri Kunnaksen kirjat, Astrid Lindgrenin Vaahteramäen Eemeli, Peppi Pitkätossu ja Ronja Ryövärintytär, Onneli ja Anneli -kirjat, Soturikissat, Disneyn prinsessakirjat ja Timo Parvelan teokset. Tietokirjojen aiheista mieleisimpiä olivat autot ja traktorit, MInecraft-pelikirjat ja eläimistä hevoset ja koirat. Pienimpien mieleen olivat Miina ja Manu, Pupu Tupuna ja Puppe-koira.

Vastausten perusteella mieleinen kirjan sankari on hauska, viisas, taitava, rohkea ja ahkera. Taikavoimat ovat hieno ominaisuus, ja tytöillä lisäksi kauniit hiukset. Harry Potterin Hermionen ja Risto Räppääjän Nelli-ystävän ihanat hiukset mainittiin useamman kerran!

 

Kirjastoauto Bella Hippaloilla

Kohderyhmät:

Tägit:

8. elokuuta 2019