Kilpailukutsu kustantajille 14.1.2021

Vuoden 2020 paras taidekirja -kilpailun voittaja palkitaan Iittalassa Eliel Aspelin -palkinnolla

Iittalan valtakunnalliset Taidekirjapäivät -logo.

Nyt etsitään vuoden 2020 parasta taidekirjaa. Onnistunein taidekirja palkitaan Iittalan XXIV valtakunnallisena taidekirjapäivänä kesällä 2021.

Mukaan kilpailuun voi ilmoittaa vuonna 2020 julkaistuja teoksia paitsi kuvataiteiden myös muotoilun tai arkkitehtuurin alalta. Kilpailu on avoin kaikille ja siihen voivat osallistua sekä suuret että pienet kotimaiset kustantajat, yhteisöt samoin kuin yksityiset julkaisijatkin.

Kilpailun järjestää Hämeenlinnan kaupunginkirjasto.

Palkintolautakuntaan on kutsuttu seuraavat jäsenet: toimikunnan puheenjohtaja, taidehistorioitsija Leena I. E. Krohn, kulttuuritoimittaja ja kirjailija Marika Riikonen, kuvataiteilija Kukka Pitkänen ja Hämeenlinnan kaupunginkirjaston informaatikko Ilkka Marjanen. Sihteerinä toimii palvelupäällikkö Irmeli Isokivijärvi Hämeenlinnan kaupunginkirjastosta.

Voittajaa valitessaan raati arvostaa kirjan näkökulman kiinnostavuutta, aiheen käsittelyn omaperäisyyttä sekä teoksen onnistunutta typografista ulkoasua.

Parhaan taidekirjan tekijä palkitaan Eliel Aspelin -palkinnolla, joka on nimetty suomenkielisen taiteentutkimuksen uranuurtajan professori Eliel Aspelin-Haapkylän (1847–1917) mukaan. Voittajalle ojennetaan muotoilija Harri Koskisen tätä kilpailua varten suunnittelema lasinen taide-esine, jonka on piensarjana valmistanut Iittalan lasitehdas.

Voittaja julkistetaan Iittalan Taidekirjapäivä -tapahtumassa Kalvolan kirjastossa lauantaina 12.6.2021 klo 12.00 ja kaikki kilpailuun osallistuvat teokset ovat esillä tapahtuman ajan kirjastossa. Palkinnonjaon yhteydessä kuulemme kilpailun voittaneen teoksen tekijän puheenvuoron.

Kutsumme Teidät osallistumaan

Vuoden taidekirja -kilpailuun

Kilpailuun voi osallistua vuonna 2020 julkaistulla taidekirjalla. Kustakin ehdokaskirjasta tulee toimittaa kolme arvostelukappaletta Hämeenlinnan kaupunginkirjastoon viimeistään tiistaina 31.3.2021. Kilpailuun lähetettyjä kirjoja ei palauteta.

Osoite: Vuoden taidekirja -kilpailu
Hämeenlinnan kaupunginkirjasto, Lukiokatu 2, 13100 Hämeenlinna

Paras kirja julkistetaan Iittalan Taidekirjapäivän tilaisuudessa Kalvolan kirjastossa lauantaina 12.6.2021 kello 12.00.

Tiedustelut: Hämeenlinnan kaupunginkirjasto, Irmeli Isokivijärvi (03) 6213632 tai sähköpostilla irmeli.isokivijarvi@hameenlinna.fi

Lisätietoja kilpailusta

19. tammikuuta 2021