Hämeenlinnan pääkirjasto on avoinna klo 6–22

Kirjastoa voi käyttää sekä palveluaikana että omatoimisesti.

Omatoimiaikana pääkirjastoon kirjaudutaan kirjastokortilla ja tunnusluvulla.

Syyskuun alusta alkaen Hämeenlinnan pääkirjasto on avoinna joka päivä kello 6–22. Kirjastoa voi käyttää sekä kirjaston palveluaikana että omatoimisesti.

Palveluaikaa, eli aikaa, jolloin kirjaston henkilökunta on paikalla, on yhtä paljon kuin aikaisemminkin.

Pääkirjaston palveluajat (1.9. alkaen):

• ma-ti klo 10-20
  • ke-pe klo 10-19
  • la klo 10-15
  • su klo 12-16

Palveluajan lisäksi kirjastoa voi käyttää omatoimisesti palveluaikojen ulkopuolella. Asiointi tapahtuu täysin itsepalveluna.

Omatoimiaikana kirjautuminen kirjastokortilla ja tunnusluvulla

Omatoimiaikana kirjaston ovet ovat lukossa. Kirjastoon pääsee sisälle kirjautumalla kirjastokortilla ja henkilökohtaisella tunnusluvulla. Kirjautuminen tapahtuu lukijalaitteella, joka sijaitsee Lukiokadun puoleisen ulko-oven vasemmalla puolella.

Kirjastokortti asetetaan lukijaan ja näppäillään tunnusluku. Ovessa on liiketunnistin ja se avautuu automaattisesti, kun kävelee kohti ovea.

Jokaisen omatoimiaikana kirjastoon saapuvan asiakkaan on kirjauduttava sisään omalla kortillaan. Poikkeuksena ovat alle 15-vuotiaat, jotka tulevat ja myös poistuvat kirjastosta yhdessä huoltajan kanssa.

Omatoimiaikaan poistuminen kirjastosta tapahtuu Lukiokadun puoleisesta ovesta. Mitään erillistä uloskirjautumista ei tarvita.

Alle 15-vuotiaat huoltajan sopimuksella

Alle 15-vuotiaan huoltajan on käytävä kirjastossa allekirjoittamassa sopimus, mikäli alle 15-vuotiaat käyttävät kirjastoa omatoimiaikana itsenäisesti, ilman huoltajan läsnäoloa. Huoltaja on vastuussa alaikäisen kirjastokäynneistä.

Mikäli kirjastokorttia ei vielä ole tai se on hävinnyt, kortin saa asioimalla palveluaikana kirjaston palvelupisteessä ja sitoutumalla kirjaston käyttösääntöihin.

Omatoimiajan palvelut

Omatoimiaikana voi lainata ja palauttaa aineistoa automaateilla, lainata varattua aineistoa, lukea lehtiä ja työskennellä. Käytössä ovat kirjaston tilat, aineistot, asiakastietokoneet ja avoin langaton verkko.

Palvelut, jotka edellyttävät henkilökuntaa, kuten maksujen maksaminen, tulostus, kopiointi ja uuden asiakkaan rekisteröinti, eivät ole käytettävissä omatoimiaikana.

Henkilökunta opastaa asiakkaita omatoimikirjaston käytössä palveluaikoina.

10. syyskuuta 2020