Digikirjastokortti käyttöön Hämeenlinnan kirjastoissa

Saat sähköisen kirjastokortin käyttöösi Hämeenlinna taskussa -mobiilisovelluksessa. Lataa sovellus puhelimesi sovelluskaupasta.

Hämeenlinna taskussa -mobiilisovellus on ladattavissa 13.3. lähtien. Aluksi sovellus toimii vain Android-laitteissa, myöhemmin mahdollisesti myös Applen laitteissa.

Avaa sovelluksen valikko ja valitse kirjastokortti. Syötä sovellukseen kirjastokorttisi numero ja nelinumeroinen tunnusluku. Tunnistautumisen jälkeen kirjastokortti latautuu laitteesi näytölle ja löytyy jatkossa kätevästi suoraan sovelluksesta.

Kirjaudu ulos kirjastokorttinäytöstä vain silloin, jos kirjastokorttisi vaihtuu. Sen jälkeen kirjaudu uudelleen.

Kaikissa Hämeenlinnan kirjastoissa on yksi automaatti, jolla lainaaminen onnistuu myös mobiililaitteen sähköisellä kirjastokortilla.

Lainausautomaatilla lainaamisessa tarvitset edelleen tunnusluvun. Hämeenlinna taskussa -sovelluksen digikirjastokorttia voit käyttää myös Hämeenlinnan kirjastojen ja kirjastoautojen asiakaspalvelussa.

Kaikille asiakkaille tehdään edelleen myös perinteinen kirjastokortti. Digikirjastokortti toimii tavallisen muovisen kirjastokortin rinnalla. Digikirjastokortti ei toimi omatoimikirjastoissa kulkukorttina.

Hämeenlinna taskussa -mobiilisovelluksen kautta käyttäjä näkee myös Hämeenlinnan tapahtumat ja kaupungin tiedotteet sekä bussiaikataulut.

Hämeenlinna taskussa -hanke on osa kaupungin digitalisaatioprosessia, jonka tavoitteena on, että kuntalainen voi halutessaan asioida sähköisesti kaupungin kanssa kaikissa asioissa 2020. Kehitysalustana on avoimen lähdekoodin Open City App, jota on kehitetty Helsingissä ja Tampereella. Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeenlinnan kaupunki ovat hakemassa hankkeelle jatkorahoitusta.