Hattulan kirjastoauto Lilius

Hattulan kirjastoauto Lililus.

Ota yhteyttä kirjastoon Hattulan kirjastoauto Lilius

Karttakuva, joka näyttää, missä Hattulan kirjastoauto Lilius sijaitsee. Klikkaa siirtyäksesi Google Mapsiin.
Osoite: Kauppatie 3 13720 Parola
Puhelin: 050 371 0528

Kirjastoauto Lilius

  • Kirjastoauto ei aja pyhäpäiviä edeltävinä iltoina
  • Kirjastoauto ei käy koulupysäkeillä koulujen loma-aikoina
  • Kirjastoauto lomalla 7.6. – 8.8.2021

Hattulan kirjastoauto kuljettaa matkassaan noin 3500 kirjaa, lehteä, levyä ym. aineistoa ja pysähtyy 59 pysäkillä Retulasta Renkajärvelle ja Rimmilästä Ilamoon. Halutessasi voit varata kirjaston kokoelmista vaikka kahvakuulan, frisbeegolfsetin tai verenpainemittarin omalle pysäkillesi.

Hattulan kirjastoauto sai 23.11.2016 nimen Lilius. Nimi juontaa juurensa Hattulan kirjaston historiasta, sillä pastori ja kirjalija Anton Liliuksen aloitteesta Hattulaan perustettiin ensimmäinen kirjasto vuonna 1857. Kirjasto toimi vuoteen 1888 asti Hattulan uuden kirkon sakaristossa, jonka jälkeen se siirtyi Hurttalan koululle. Anton Lilius myös toimi Hattulan kirjaston ensimmäisenä kirjastonhoitajana.

Yhteistyö kaikkien Hattulan koulujen ja päiväkotien kanssa on meille tärkeää. Otamme opettajilta ja päiväkotien henkilökunnalta mielellämme vastaan ehdotuksia ja ideoita kaikenlaiseen yhteistyöhön.

Kirjastoautolla on omat sivut Facebookissa.  Käy tykkäämässä ja pysy ajan tasalla!

Hattulan, Hämeenlinnan ja Janakkalan kirjastot toteuttivat vuosina 2014-2016 yhteisen kirjastoautohankkeen: Yhdessä Hämeen härkäteillä  – seudullisen kirjastoautotoiminnan kartoitus. 

Lue hankkeen raportti

Uutisia

Henkilökunta

Tommi Jalasvirta
Kirjastoautonkuljettaja
p. 050 371 0528