Kuukauden taiteilija

Hämeenlinnan Taiteilijaseuran kuukauden taiteilija on Pia Mustonen. Hänen näyttelynsä Hallittu kaaos -installaatioita ja Pieni sivujuoni -valokuvataidetta ovat esillä Hämeenlinnan pääkirjastolla ja kahvila Laurellissa.

Karttakuva, joka näyttää, missä Hämeenlinnan pääkirjasto sijaitsee.
  1. Karttakuva, joka näyttää, missä Hämeenlinnan pääkirjasto sijaitsee.
Milloin: Keskiviikko 1 marraskuuta - sunnuntai 31 joulukuuta
Paikka: Hämeenlinnan pääkirjasto, yläaulan seinä Hämeenlinnan pääkirjasto
Kohderyhmä

Pia on 45-vuotias Oulusta kotoisin oleva, nykyään Hämeenlinnassa asuva ja vaikuttava taiteilija. Hänen taiteilijadebyyttinsä oli 1991 Tervolassa.

Hän on vetänyt erilaisia taiteeseen liittyviä lyhytkursseja vanhusten ja nuorten parissa. Hän tykkää viedä taiteen lähelle ihmisiä ja usein näyttely on kiertänyt useassa hoiva- sekä päiväkodissa.

Mustonen on toteuttanut kaksi näyttelykokonaisuutta. Konmarittamisen ja kuolinsiivouksen sivutuotteena syntyy kaaos esineitä. Nämä esineet ovat muodostaneet keskenään pieniä tarinoita laatikoihin ja laatikoista syntyi "Hallittu kaaos"-niminen näyttely kirjastolle. Kahvilassa on valokuvia usean vuoden ajalta. Pieniä välähdyksiä keskeltä arkea ja mm. Jukolan lähiön karua kauneutta.

Työskennellessään hän on omistautunut ja hänelle on tärkeää nähdä luomisprosessin aikana teosten takana runollisen syvällisiä merkityksiä. 

Kohderyhmät:

Tägit: