Hämeenlinnan Taiteilijaseura ry:n kuukauden taiteilija

2.7.2018 - 31.8.2018.
Paikka: Yläaulan seinä Hämeenlinnan pääkirjasto

Tuire Toivolan maalauksia

Tuire Toivola (synt. 1973) on Hämeenlinnassa asuva kuvataiteilija, aiemmilta koulutuksiltaan kuvataideterapeutti ja vaatetusalan artenomi. Hän maalaa enimmäkseen öljyvärein ja akryylein, sekä piirtää hiilellä ja kuitukärkikynällä. Piirroksissa aihe on yleensä ihminen, maalauksissa aihepiiri on vaihteletevampi. Myös esitystapa vaihtelee realistisen tarkasta abstraktimpaan ilmaisuun.

"Kirjastossa esillä olevat maalaukset ovat syntyneet melko lyhyen ajan sisällä kuluneen kevään ja alkukesän aikana. Munatempera on ikivanha, minulle uusi maalaustekniikka, joka poikkeaa paljon öljyväristä ja tekee maalauksen pinnasta himmeän mattamaisen.

Kallo symolina ja aiheena taipuu monenlaiseen tulkintaan. Minulle maalausteni kallot merkitsevät hauraan ja vahvan liittoa, ikuisen ja katoavan yhtäaikaisuutta, pyhää ja kunnioitusta  herättävää voimaa. Olen halunnut käyttää luonnolisia sävyjä, välttää kovin kirkkaita värejä, jotka nekin ovat minulle muuten maalauksissani tyypillisiä. Joissain maalauksissa kallosta näkyy vain osa, kuvastaen sitä miten yleensäkin havaitsemme edessämme olevasta vain osan. Osa jää aina kätköön, vaikka se olisi suoraan silmiemme alla."

www.tuiretoivola.wordpress.com

Hämeenlinnan taiteilijaseura ry