Vieraana kirjailija Johanna Vuoksenmaa

14.10.2020 - 14.10.2020.
Paikka: Hämeenlinnan pääkirjasto
Kohderyhmä:

Suosittu elokuvantekijä kertoo 1970-luvun Hämeenlinnaan sijoittuvasta esikoisromaanistaan.

Pimeät tunnit on nostalginen perheromaani asioista, joista puhutaan mieluiten vain pimeässä.

Maaliskuussa 1977 Suomessa on sähkölakko. Ojalan perheen isä vastaa Hämeenlinnan sähkön säännöstelystä. Hammaslääkärinä toimivan äidin pora pysähtyy kesken paikkauksen, ja Markon kirjoituksiin luku hoituu taskulampun valossa. 12-vuotias Pauliina haistelee Markon kaverin tuoksua ja haaveilee autokyydeistä varjoisilla teillä. Pimeä tarjoaa odottamattomia vapauksia, mutta siellä asuu myös vaara.

Johanna Vuoksenmaan esikoisromaani tarkastelee perhe-elämää, läheisyyden kaipuuta ja sen aiheuttamaa keskipakoisvoimaa. Vuoksenmaa kuvaa salaisuuksia kantavia ja vapautta kohti tempovia ihmisiä viisaasti ja lämpimästi.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton, sen järjestää kirjasto.

Muistetaan turvavälit, kirjastossa suositellaan käytettävän suojamaskia.

Tervetuloa!

1. Pimeät tunnit