Talkin´ Blues -konsertti

Paikka: Janakkalan pääkirjasto
Kohderyhmä:

Bluesmiehet juurilla

Talkin´ Bluesissa yhdysvaltalainen laulaja/kitaristi Andrew Black ja tervakoskelainen kitaristi Jarmo ”Slim” Puhakka pureutuvat bluesin historiaan ja eri tyylisuuntiin puhuen ja soittaen.

Andrew Black on Atlantassa, Georgiassa vaikuttava blues & r&b-vokalisti ja kitaristi. Black nousi maineeseen v. 1999, jolloin hänen hieno tulkintansa Luther Allisonin klassikosta "Cherry Red Wine” löysi tiensä USA:n syvän etelän radioasemien soittolistojen kärkeen. Kahden sooloalbumin lisäksi mies on usein kuultu vierailija mm. kitaristi Barry Richman Bandissa ja Forrest Howie McDonaldsin (ex-Bob Seger) levyillä.

Vahvaääninen Andrew toimii laulusolistina myös kolmella kansainvälisestikin noteeratulla Slim Butler-albumilla. Black on heinäkuun alussa minikiertueella Suomessa kotimaisen bluesin raskassarjalaisen, Slim Butler & The SlimCutsin, solistivieraana.

Jarmo ”Slim Butler” Puhakan tuorein pitkäsoitto Big Freeze ilmestyi joulukuussa 2018. Debyytti-cd Inner Blues valittiin Vuoden Kotimaiseksi Blueslevyksi 2012 peräti kahdessa valtakunnallisessa äänestyksessä. Levyn tuotti brittikitaristi Otis Grand. Myös Slimin itsetuottama toinen pitkäsoitto, Bad Intention, valittiin vuoden 2016 Vuoden Parhaaksi Kotimaiseksi Bluesalbumiksi Ylen Bluesministeri-ohjelman yleisöäänestyksessä.

Slim Butler yhtyeineen on edustanut Suomea International Blues Challengessa Memphisissä, Tennesseessä 22-26.01.2019 ja Norjan Hell´issä järjestetyssä European Blues Challenge - kisassa maaliskuussa 2018.

Talking blues on rovaniemeläisten Hannu Raudaskosken ja Marko Niemelän kehittämä metodi, bluesin historiaa esitellään koululaisille paitsi soittoesimerkein, myös kirjallisin ja kuvallisin aineistoin. Metodi kehittyi musiikkikirjaston ja taidetoimikunnan nuottivinkkaus-menetelmästä vuonna 2009.

Vapaa pääsy! Tervetuloa!