Seuraa taidekirjakilpailun palkintojenjakoa suorana

12.6.2021 - 12.6.2021.
Paikka: Hämeenlinnan pääkirjasto
Kohderyhmä:

Iittalan XXIV Valtakunnallinen Taidekirjapäivä palkitsee vuoden 2020 parhaan taidekirjan Eliel Aspelin -palkinnolla. Palkintojenjakoa on mahdollista seurata suorana kirjaston Youtube-kanavalla.

Tule mukaan seuraamaan, kenelle arvostettu palkinto myönnetään. Tilaisuus esitetään lauantaina 12.6. klo 12 alkaen Hämeenlinnan kirjaston Youtube-kanavalla.

Voittajan lisäksi tuomaristo jakaa neljä kunniamainintaa.

Kilpailuun osallistui runsaasti kiinnostavia ja merkittäviä taidekirjoja

Eliel Aspelin -kilpailun järjestää Hämeenlinnan kaupunginkirjasto. Tänä vuonna kilpailuun osallistui 34 vuonna viime vuonna julkaistua teosta.

Kilpailuun osallistuneet taidekirjat avaavat monipuolisen ja rikkaan näkymän taiteeseen ja taidekirjallisuuteen.

Kilpailuteosten taso oli korkea. Tänä vuonna oli näkyvillä suomalaisen taidekirjallisuuden pyrkimys kansainvälisyyteen, joka ilmeni teosten monikielisyydessä.

Kaikki kilpailussa palkitut teokset ovat keskenään erilaisia teoksia, jotka yhdessä täydentävät hyvällä tavalla mielikuvaa siitä, millainen hyvä taidekirja voi olla.

Vuoden 2021 palkintolautakunnassa toimivat taidehistorioitsija Leena I. E. Krohn (puheenjohtaja), kulttuuritoimittaja ja kirjailija Marika Riikonen, kuvataiteilija ja amanuenssi Kukka Pitkänen sekä Hämeenlinnan kaupunginkirjaston informaatikko, taiteentutkimuksen lisensiaatti Ilkka Marjanen.

Sihteerinä toimi palvelupäällikkö Irmeli Isokivijärvi Hämeenlinnan kaupunginkirjastosta.