Runoilta

Tapahtuma

Tapahtuma on jo ollut

06 heinäkuu tiistai 2021
06 heinäkuu tiistai 2021
6.7.2021 - 6.7.2021.
Paikka: Hämeenlinnan pääkirjasto
Kohderyhmä:
Tietoja:

Esiintyjämuutokset mahdollisia.

Juhlistetaan Runon ja suven päivää.

Zoila Forss - Crespo Moreyra

Zoila Forss - Crespo Moreyra on perulaissyntyinen suomalainen runoilija ja kääntäjä. Hän on asunut Suomessa vuodesta 2000. Perussa hän on suorittanut yliopistotutkinnon viestinnässä ja työskennellyt mm. lasten ja nuorten opettajana. Suomessa hän opiskeli lähihoitajaksi ja työskenteli vanhusten parissa viisi vuotta. Nykyään hän on vapaa kirjailija ja kääntäjä. Hänen ensimmäinen runokirjansa “Revontuli” julkaistiin vuonna 2014 Perussa kaksikielisenä (suomi ja espanja). Hänen toinen runokirjansa ”Syytön harppuuna” ilmestyi vuonna 2018 Suomessa kolmekielisenä (suomi, espanja ja englanti). Forss – Crespo Moreyra on esiintynyt useissa runotapahtumissa Suomessa ja ulkomailla, ja hän on aktiivinen monikielisissä kirjallisuusprojekteissa.

Riika Helle-Kotka

Riika Helle-Kotka on espoolainen runoilija, tietokirjailija ja luokanopettaja. Hän on kirjoittanut useita tietokirjoja. Uusin teos on Aviadorin kustantama ”Runomatkaopas” (2019) kaikille nykyrunoudesta kiinnostuneille ja erityisesti lasten kanssa sanataiteen parissa toimiville. Lisäksi Helle-Kotka on julkaissut aikuisille runokirjat ”Ja minua pelotti kun sammakko nauroi” (2017) ja ”Korot kopisivat tyhjässä pesässä” (2018). Helle-Kotka toimii runoilijakollektiivi Runosvengissä, joka järjestää tapahtumia eri kielillä pääkaupunkiseudulla.

Aino Krohn

Aino Krohn on eläkkeellä oleva mainonnan suunnittelija/copywriter, joka alkujaan valmistui Taideteollisesta korkeakoulusta tekstiilitaiteilijaksi. Krohn asui useita vuosia Yhdysvalloissa ja Italiassa. Hänen mainoselokuvakäsikirjoituksensa ovat voittaneet sekä kansainvälisiä että kotimaisia palkintoja. Krohnin laulunsanoituksia on sävelletty 16 kpl, niiden lisäksi Teostossa on lukuisia hänen kirjoittamiaan mainosjingle-sanoituksia. Vuodesta 2016 Krohn on toiminut Hämeenlinnassa tuottajana, visuaalisena suunnittelijana sekä yhtenä kirjoittajista useissa taideprojekteissa, jotka yhdistävät tekstiä, valokuvaa ja maalaustaidetta. Runoja ja novelleja on julkaistu antologiassa ”Omiani puhun” (2017). Vuonna 2020 hän voitti YLEn ja Suomen Luonnon Päivän säätiön luontorunokilpailun, johon osallistui noin 3000 runoa. Krohn on Kanta-Hämeen kirjoittajayhdistys Vana-66:n sekä Hämeenlinnan Seudun Taideyhdistyksen tiedottaja ja hallituksen jäsen.

Farzaneh Hatami Landi

Farzaneh Hatami Landi (s.1964) on kotoisin Etelä-Iranista. Hän tuli Suomeen vuonna 1990 ja on opiskellut Teknillisessä korkeakoulussa Jyväskylässä. Farzaneh Hatami Landi aloitti kirjoittamaan runoja jo nuorena ja on jatkanut kirjoittamista asuessaan Suomessa. Vuodesta 2000 hän on intensiivisesti keskittynyt runojen kirjoittamiseen, ja tuloksena on syntynyt kokoelma maahanmuuttajana olemisesta Suomessa. Runokokoelman nimi on ”Varjojen ääni” (The Voice of Shadows) joka on kolmikielinen (persia, suomi, englanti). Farzaneh Hatami Landi työskentelee maahanmuuttajien kanssa eri organisaatioissa ja tekee tällä hetkellä maahanmuuttajantyön kehittämiseen liittyvää työtä.

Diana Mistera

Diana Mistera on italialainen runoilija, kirjailija ja kääntäjä. Hän on asunut Suomessa vuodesta 2003. Ensimmäinen runokirja ”Wingless” julkaistiin englanninkielisenä vuonna 2007 (Locopress, omakustanne). Italialaisen Lettere Animate -kustantajan kanssa hän on julkaissut kaksi kirjaa, jotka kuuluvat trilogiaan nimeltä Orpheus: ”Orpheus” (2015) ja ”Il Demone dello specchio” (2017). Trilogian viimeinen osa on tulossa. Suomessa hän on ollut mukana monikulttuurisessa Runokohtauksia-projektissa Turussa, jonka aikana Dianan runojen suomentajana toimi runoilija Tommi Parkko. Mistera on mukana vuonna 2015 julkaistussa antologiassa ”Runokohtauksia” (Kustantamo Robustus). Hän on ollut myös osa Sivuvalo -projektia Helsingissä. Ajoittain hän tekee italialaiselle PubMe-kustantamolle käännöksiä italiasta englanniksi. Vuonna 2020 julkaistiin toinen englanninkielinen runokirja ”Before the dawn...after the dusk” (BoD, omakustanne).

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, sen järjestää Hämeenlinnan pääkirjasto.

 1. Runomatkaopas

  Alanimeke: harjoituksia ja työpajoja lapsille
  Tekijä: Ilmanen, Pirkko
  Kieli
  Suomi
  Julkaisuvuosi: 2019
  Luokitus Kaunokirjallisuuden kirjoittaminen ja kääntäminen
  Aineistolaji: Kirja
 2. Omiani puhun

  Alanimeke: Vanajaveden opisto, luovan kirjoittamisen kurssiantologia 2012-2013
  Kieli
  Suomi
  Julkaisuvuosi: 2013
  Aineistolaji: Kirja
 3. Runokohtauksia

  Kieli
  Suomi
  Julkaisuvuosi: 2015
  Luokitus Suomenkieliset runot
  Aineistolaji: Kirja