Kulttuuripamaus ja "Tavallisen renatöörin terveisiä Syväriltä"

Kuva: AP Sarjanto Tapahtuma

Tapahtuma on jo ollut

19 toukokuu keskiviikko 2021
19.5.2021 - 19.5.2021.
Paikka: Hämeenlinnan pääkirjasto
Kohderyhmä:

Kirjailija, kriitikko tutkija Juhani Niemi kertoo kahdesta teoksesta.

Tavallisen renatöörin terveisiä Syväriltä (2020) koostuu Juhani Niemen isän rintamakirjeistä. Kirjailija löysi vuonna 1943-1944 kirjoitetun materiaalin viime kesänä. Kirjeet kertovat sotilaan arjesta, koti-ikävästä ja rakkaudesta.

Kulttuuripamaus-teos (2020) puolestaan sai alkunsa pommiräjähdyksestä.

”Pommi on lauennut oveltamme noin neljän metrin päässä oikealla ja puhkaissut reiän neljännestä kerroksesta kolmanteen.”

Juhani Niemi asui perheineen Tukholman Kistassa, kun öinen räjähdys tammikuussa 2020 tuhosi kodin.

Pian kulkutauti saavutti pohjolan ja emeritusprofessori joutui karanteeniin.

Alkoi syntyä raporttia niin lähelle osuneesta pamauksesta ja sen aiheuttamasta järkytyksestä kuin kaikista muistakin kokemuksista, joita oli vuosien varrella kertynyt Ruotsista ja Ruotsissa.

Tilaisuudessa on 10 istumapaikkaa avin koronaturvallisuussuositusten mukaisesti.

Ilmoittaudu mukaan sähköpostilla sini.kiuas@hameenlinna.fi tai soittamalla 03 621 2607 (klo 12–15) maanantaihin 17.5. klo 12 mennessä.

Jos ilmoittautuneita on enemmän kuin paikkoja, paikat arvotaan. Kirjasto ilmoittaa 17.5. aikana joko sähköpostilla tai tekstiviestillä mukaan pääseville.

Kirjasto striimaa eli suoratoistaa tilaisuuden niille, jotka ovat ilmoittautuneet, mutta eivät pääse paikalle.

1. Kulttuuripamaus

Alanimeke: matkalla Ruotsissa