Kaksoisvaltion haaveilija, Konstantin Päts ja Suomi -luento

Kohderyhmä:
Tietoja:

Max 30 henkilöä

Historiantutkija Seppo Zetterberg luennoi kirjoittamastaan teoksesta.

Konstantin Päts (1874-1956) oli Viron ”ensimmäisen tasavallan” johtavista valtiomiehistä eniten kiinnostunut Suomesta. Hän oli useaan otteeseen pääministeri ja maansa ensimmäinen tasavallan presidentti 1938-1940.

Päts saapui Suomen suuriruhtinaskuntaan poliittisena pakolaisena syksyllä 1906. Runsaan kahden vuoden oleskelun aikana Suomesta muodostui hänelle ihannemaa, esikuva Virolle.

Luennoitsija Seppo Zetterberg (s. 1948) on toiminut Jyväskylän yliopiston historian professorina ja Kanavan päätoimittajana. Hän on Tarton yliopiston kunniatohtori ja Suomalaisen tiedeakatemian jäsen sekä toiminut Viron-instituutin johtajana.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Mukaan mahtuu 30 kuulijaa, liput jaetaan klo 17 alkaen yläkerran infosta. Leino-saliin pääsee klo 17.25.

Tilaisuuden järjestäjät: Kanta-Hämeen Tuglas-seura ja kirjasto.

Tervetuloa!

1. Kaksoisvaltion haaveilija