Harri Ahosen luento Pohjois-Norjan rannikkoreiteistä

Tapahtuma

Tapahtuma on jo ollut

11 helmikuu maanantai 2019
13 helmikuu keskiviikko 2019
11.2.2019 - 13.2.2019.
Paikka: Lammin kirjasto (myös muissa kirjastoissa)
Kohderyhmä:

Aiheena Pohjois-Norjan kauneimmat päiväretkikohteet.

Harri Ahosen luento Pohjois-Norjan rannikkoreiteistä kertoo Pohjois-Norjan rannikon, vuonojen ja saariston kauneimmista päiväretkikohteista, josta hyvänä esimerkkinä käy Tromssan kaupungin lähitunturit, upeat Vesterålenin ja Lofoottien saaristot sekä tarunhohtoinen Nordlandin rannikko. 

Luennolla syvennytään rannikon ja saariston retkeily- ja suojelualueisiin, kuten esimerkiksi Sjunkhattenin kansallispuistoon, joka on omistettu lapsille ja nuorille sekä pienempään Möysalenin kansallispuistoon. 

Pääosassa on lisäksi eläimistö, kuten lunnit, hylkeet ja valaat sekä tietenkin paikallinen retkeilykulttuuri. Pohjois-Norjan rannikolla kulkiessa ei voi välttyä kohtaamasta tarinoita ja saagoja menneiltä ajoilta. Asiatiedon ohessa luennolla kuullaankin tarinoita matkakohtaamisista sekä lyhennelmä yhdestä saagasta. 

Harri Ahonen (s. 1976) on pitänyt tähän mennessä hieman yli 150 luentotilaisuutta Suomessa, Saksassa, Unkarissa ja Tsekin tasavallassa. Hän on käynyt vaeltamassa Skandinavian erämaissa yli kymmenen vuoden ajan. Ahonen on myös asunut Norjassa vuosia ja tutustunut siellä paikalliseen vaelluskulttuuriin.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Tervetuloa! 

Harri Ahosen teoksia kirjaston kokoelmassa

 1. Pohjois-Norjan rannikkoreitit

  Alanimeke: päiväretkiä saarilla ja vuonoilla
  Tekijä: Ahonen, Harri
  Kieli
  Suomi
  Julkaisuvuosi: 2017
  Luokitus Norja
  Aineistolaji: Kirja