Lukudiplomikirjat 3.–4.-luokille

Lukudiplomi tarjoaa paitsi kertomuksia myös monipuolisen tietopaketin. Tietoja ja taitoja –otsikon takaa löytyvien kirjojen avulla voi matkata hohtavaan avaruuteen, tutustua luontoon tai oppia tekemään lettikampauksia. Jännitystä janoaville on Etsiviä, kummituksia ja seikkailua -osio omiaan. Mukaansatempaavia tarinoita voi poimia Eläimellistä menoa ja Outoja juttuja –kirjalistoilta. Kotona ja koulussa –listan kirjoissa kerrotaan, millaista elämää mm. Risto Räppääjä ja Ella viettävät koulussa ja vapaalla. Kevennykseksi voi viettää tunnelmatuokion lorujen ja runojen parissa.

Listoilla on mukana monia sarjoja, joista on mainittu vain muutama kirja. Oppilas voi aina valita sarjoista mieleisensä osan, vaikka se ei näkyisikään näillä listoilla. Diplomikirjan voi opettajan harkinnan mukaan valita myös listojen ulkopuolelta. Myös toisen luokka-asteen listoja voi käyttää tarvittaessa.

Muistathan, että diplomikirjoja voi olla myös e-kirjoina.

Lukudiplomin kirjalistat

Lukudiplomin suorittaminen

• Kustakin sarjasta oppilas voi valita mieleisensä osan.
  • Opettaja voi rajata tarinakokoelmasta luettavaksi vain osan.
  • Listat ovat PDF-muodossa. Suosittelemme väritulostusta selkeyden (ja kansikuvien) vuoksi.
  • Verkkokirjastosta voit katsoa, onko haluamasi kirja saatavilla vai lainassa. Monessa kirjastossa on myös lukudiplomihyllyjä, joissa listojen kirjoja on esillä.
  • Listat on päivitetty kesän 2019 aikana.
  • Palaute lukudiplomista: ulla.karila(at)hameenlinna.fi

Kirjalistat (pdf)