Muusikkoja ihan läheltä: Otto Juhana

Tässä haastattelusarjassa pääset tutustumaan hämeenlinnalaisiin tai hämeenlinnalaislähtöisiin muusikoihin ja heidän ajankohtaisiin kuulumisiinsa. Kulloinenkin haastateltava haastaa mukaan seuraavan musiikintekijän. Tällä kertaa kuulumisiaan kertoo Otto Juhana.

1. Kuka olet ja mitä teet?

Olen Otto Juhana. Teen monipuolisesti kaikkea musiikkiin liittyvää. Olen tehnyt omaa musiikkia noin 25 vuotta. Vuosien varrella olen soittanut myös muutamissa yhtyeissä.

Tykkään hyppiä vapaasti genrestä toiseen. Sävellän, sanoitan ja äänitän biisejä pääosin kotistudiossani.

2. Mitä ajankohtaista sinulla on meneillään musiikin saralla?

Pyrin jatkuvasti tekemään uutta musiikkia, lapsiperhearki kuitenkin hieman rajoittaa tällä hetkellä isompia projekteja. Tein juuri nettisivut www.ottojuhana.com minne kokoan kaikki tekemiseni yhteen nippuun.

Seuraavaksi taitaa syntyä jonkinlaista konemusiikkia. Sen jälkeen saattaisi kiinnostaa runojen säveltäminen, yhden Eino Leinon runon olen säveltänyt mutta se on vielä äänittämättä.

Kauempana haaveissa olisi säveltää jotain esimerkiksi jousikvartetille tai muulle klassisen musiikin kokoonpanolle. Jonkinlainen suurempi päämäärä on yhdistää järkevällä tavalla genrejä eri ääripäistä yhteen, esiintymislavalla ja levyllä.

3. Kuvaile suhdettasi musiikkiin.

Tekijänä välillä varmaankin jopa pakkomielteinen. Olen musiikin suhteen utelias, ja haastan itseäni kehittymään, tekijänä ja kuuntelijana.

Musiikki on ollut jonkinlainen identiteetin ja itseluottamuksen rakentaja.

4. Millaista musiikkia kuuntelet?

Olen kuunnellut paljon konemusiikkia ja progea. Lisäksi runsaasti myös klassista, folkia, rokkia, heviä ja jatsia.

Musiikin kuunteluni oli pitkään sellaista että kuuntelin jotain tiettyä artistia tiiviisti jonkin aikaa ja perehdyin syvemmin koko tuotantoon. Pisimpiä kausia lienevät olleet Zappa ja Sibelius.

Genrestä välittämättä parasta musiikkia on sellainen josta huomaa tekijän intohimoisesti uppoutuneen tekemiseensä.

5. Musiikkivinkki lukijoille

Klassinen vinkki: Ehnes Quartetin levytys Sibeliuksen jousikvartetosta
Elektroninen vinkki: Aphex Twin – Collapse EP
Kitaravinkki: Allan Holdsworthin tuotanto

6. .. ja lopuksi, haasta mukaan seuraava haastateltava musiikintekijä

Haastan mukaan Teemu Vilmusen. Teemu on hieno muusikko joka on pyyteettömällä toiminnallaan mahdollistanut paljon paikallista live ja levymusiikkia.

 1. Muusikkoja ihan läheltä: Otto Juhana

  Kirjoittanut: Annukka Ruotsalainen

  Tässä haastattelusarjassa pääset tutustumaan hämeenlinnalaisiin tai hämeenlinnalaislähtöisiin muusikoihin ja heidän ajankohtaisiin kuulumisiinsa. Kulloinenkin haastateltava haastaa mukaan seuraavan musiikintekijän. Tällä kertaa kuulumisiaan kertoo Otto Juhana.

 2. Muusikkoja ihan läheltä: Noo

  Kirjoittanut: Annukka Ruotsalainen

  Tässä haastattelusarjassa pääset tutustumaan hämeenlinnalaisiin tai hämeenlinnalaislähtöisiin muusikoihin ja heidän ajankohtaisiin kuulumisiinsa. Kulloinenkin haastateltava haastaa mukaan seuraavan musiikintekijän. Tällä kertaa kuulumisiaan kertoo laulaja-lauluntekijä Noo.

 3. Muusikkoja ihan läheltä: Jorma Kukkonen

  Kirjoittanut: Seija Stenberg

  Tässä haastattelusarjassa pääset tutustumaan hämeenlinnalaisiin tai hämeenlinnalaislähtöisiin muusikoihin ja heidän ajankohtaisiin kuulumisiinsa. Kulloinenkin haastateltava haastaa mukaan seuraavan musiikintekijän. Tällä kertaa kuulumisiaan kertoo Jorma Kukkonen

 4. Muusikkoja ihan läheltä: Laura Huovinen

  Kirjoittanut: Annukka Ruotsalainen

  Tässä haastattelusarjassa pääset tutustumaan hämeenlinnalaisiin tai hämeenlinnalaislähtöisiin muusikoihin ja heidän ajankohtaisiin kuulumisiinsa. Kulloinenkin haastateltava haastaa mukaan seuraavan musiikintekijän. Tällä kertaa kuulumisiaan kertoo Laura Huovinen.

 5. Muusikkoja ihan läheltä: Spide Kuhlström

  Kirjoittanut: Annukka Ruotsalainen

  Tässä haastattelusarjassa pääset tutustumaan hämeenlinnalaisiin tai hämeenlinnalaislähtöisiin muusikoihin ja heidän ajankohtaisiin kuulumisiinsa. Kulloinenkin haastateltava haastaa mukaan seuraavan musiikintekijän. Tällä kertaa kuulumisiaan kertoo Spide Kuhlström

 6. Muusikkoja ihan läheltä: Imre Szabó

  Kirjoittanut: Annukka Ruotsalainen

  Tässä haastattelusarjassa pääset tutustumaan hämeenlinnalaisiin tai hämeenlinnalaislähtöisiin muusikoihin ja heidän ajankohtaisiin kuulumisiinsa. Kulloinenkin haastateltava haastaa mukaan seuraavan musiikintekijän. Tällä kertaa haastattelussa Imre Szabó.

 7. Muusikkoja ihan läheltä: Simo Naapuri

  Kirjoittanut: Annukka Ruotsalainen

  Uudessa noin kuukausittain ilmestyvässä haastattelusarjassa pääset tutustumaan hämeenlinnalaisiin muusikoihin ja heidän ajankohtaisiin kuulumisiinsa. Kulloinenkin haastateltava haastaa mukaan seuraavan musiikintekijän. Ensimmäisenä haastattelussa Simo Naapuri.

Kohderyhmät:

Tägit:

12. tammikuuta 2022