Muusikkoja ihan läheltä: Noo

Tässä haastattelusarjassa pääset tutustumaan hämeenlinnalaisiin tai hämeenlinnalaislähtöisiin muusikoihin ja heidän ajankohtaisiin kuulumisiinsa. Kulloinenkin haastateltava haastaa mukaan seuraavan musiikintekijän. Tällä kertaa kuulumisiaan kertoo laulaja-lauluntekijä Noo.

1. Kuka olet ja mitä teet?

Olen nelikymppinen hämeenlinnalainen kulttuurin suurkuluttaja, vapaa-ajalla laulaja-lauluntekijä Noo, päivisin töissä Helsingissä elävän musiikin hallinnossa. Käytännössä elävä musiikki täyttää elämäni, mikä on kerrassaan ihanaa.

2. Mitä ajankohtaista sinulla on meneillään musiikin saralla?

Olen biisintekijänä aika tuore tapaus, sillä aloitin sen puuhan vasta reilu vuosi sitten. Esiintymiset aloitin järjestämällä kotikeikkoja omassa musahuoneessani.

Tällä hetkellä opettelen keikkailua kotini ulkopuolella. Odotan suuresti tammikuuta, jolloin pääsen ensimmäiselle festarikeikalleni Folklandialle.

Laulan useammassa muussakin kokoonpanossa ja tässä hetkellä odotan kovasti myös meidän RRR-trion joulukeikkoja ja sitä, että pääsisi pitkän tauon jälkeen taas keikalle myös Vanaja Big Bandin kanssa.

3. Kuvaile suhdettasi musiikkiin.

Elävä musiikki täyttää elämäni. Päivisin töissä pääsen usein kuulemaan musiikkia, ja käyn myös iltaisin kuuntelemassa keikkoja sekä Helsingissä että Hämeenlinnassa. '

Lopun ajan soittelen itse musahuoneessani ja väkerrän uusia biisejä. Biisintekoon olen hurahtanut nyt siinä määrin, että se tuntuu rakastumiselta. Se on usein ensimmäisenä mielessäni, kun herään.

Minut musiikki vapauttaa niistä kerroksista ja suojamuureista, joita kantaa arjessa. Siksi kai esiintyminen aina jännittää aikalailla.

Moni on kysynytkin, että miksi ihmeessä haluat esiintyä, kun se selvästi on samalla myös tosi vaikeaa. Itse ajattelen, että siinä on kyse paitsi itsensä voittamisesta myös tavallaan todellisen minänsä ulkoiluttamisesta.

Kun esittää yleisölle omia biisejään, se tuntuu siltä kuin näyttäisi kaikki ne kipukohdat, joita ei koskaan ole vielä kenellekään toiselle paljastanut. Se on toki vaikeaa, mutta myös todella kouluttavaa ja lopulta lempeän puhdistavaa. Vaaransa siinä toki myös on.

Siksi kai piti odottaa 40 vuotta, että oli tarpeeksi vahva, että uskalsi tähän hommaan ryhtyä.

4. Millaista musiikkia kuuntelet?

Kuuntelen ehkä eniten suomalaista indie-musaa, mutta myös vanhaa erityisesti naislaulajien tulkitsemaa jazzia ja suomenkielistä laulelmaa.

Vaikka kotikuunteluun otan musiikkia valikoiden niin livenä puolestaan menee kyllä lähes kaikki ehkä örinää ja jotain agressiivista konehommelia lukuunottamatta.

5. Musiikkivinkki lukijoille

Viime aikoina olen kuunnellut erityisestä Aili Järvelää. Hänen ja Sointi Jazz Orchestran sinkku Päiväpääsky esimerkiksi kannattaa kyllä pistää kuunteluun.

6... ja lopuksi, haasta  mukaan seuraava haastateltava musiikintekijä.

Haastan Rengossa asuvan musiikintekijän ja hyvän ystäväni Otto Juhanan (oikealta nimeltään Otto Juutilainen). Hänen musiikkiaan löytyy muuten myös Spotifystä, kannattaa käydä kuuntelemassa.

 1. Muusikkoja ihan läheltä: Otto Juhana

  Artikkeli Kirjoittanut: Annukka Ruotsalainen

  Tässä haastattelusarjassa pääset tutustumaan hämeenlinnalaisiin tai hämeenlinnalaislähtöisiin muusikoihin ja heidän ajankohtaisiin kuulumisiinsa. Kulloinenkin haastateltava haastaa mukaan seuraavan musiikintekijän. Tällä kertaa kuulumisiaan kertoo Otto Juhana.

 2. Muusikkoja ihan läheltä: Noo

  Artikkeli Kirjoittanut: Annukka Ruotsalainen

  Tässä haastattelusarjassa pääset tutustumaan hämeenlinnalaisiin tai hämeenlinnalaislähtöisiin muusikoihin ja heidän ajankohtaisiin kuulumisiinsa. Kulloinenkin haastateltava haastaa mukaan seuraavan musiikintekijän. Tällä kertaa kuulumisiaan kertoo laulaja-lauluntekijä Noo.

 3. Muusikkoja ihan läheltä: Jorma Kukkonen

  Artikkeli Kirjoittanut: Seija Stenberg

  Tässä haastattelusarjassa pääset tutustumaan hämeenlinnalaisiin tai hämeenlinnalaislähtöisiin muusikoihin ja heidän ajankohtaisiin kuulumisiinsa. Kulloinenkin haastateltava haastaa mukaan seuraavan musiikintekijän. Tällä kertaa kuulumisiaan kertoo Jorma Kukkonen

 4. Muusikkoja ihan läheltä: Laura Huovinen

  Artikkeli Kirjoittanut: Annukka Ruotsalainen

  Tässä haastattelusarjassa pääset tutustumaan hämeenlinnalaisiin tai hämeenlinnalaislähtöisiin muusikoihin ja heidän ajankohtaisiin kuulumisiinsa. Kulloinenkin haastateltava haastaa mukaan seuraavan musiikintekijän. Tällä kertaa kuulumisiaan kertoo Laura Huovinen.

 5. Muusikkoja ihan läheltä: Spide Kuhlström

  Artikkeli Kirjoittanut: Annukka Ruotsalainen

  Tässä haastattelusarjassa pääset tutustumaan hämeenlinnalaisiin tai hämeenlinnalaislähtöisiin muusikoihin ja heidän ajankohtaisiin kuulumisiinsa. Kulloinenkin haastateltava haastaa mukaan seuraavan musiikintekijän. Tällä kertaa kuulumisiaan kertoo Spide Kuhlström

 6. Muusikkoja ihan läheltä: Imre Szabó

  Artikkeli Kirjoittanut: Annukka Ruotsalainen

  Tässä haastattelusarjassa pääset tutustumaan hämeenlinnalaisiin tai hämeenlinnalaislähtöisiin muusikoihin ja heidän ajankohtaisiin kuulumisiinsa. Kulloinenkin haastateltava haastaa mukaan seuraavan musiikintekijän. Tällä kertaa haastattelussa Imre Szabó.

 7. Muusikkoja ihan läheltä: Simo Naapuri

  Artikkeli Kirjoittanut: Annukka Ruotsalainen

  Uudessa noin kuukausittain ilmestyvässä haastattelusarjassa pääset tutustumaan hämeenlinnalaisiin muusikoihin ja heidän ajankohtaisiin kuulumisiinsa. Kulloinenkin haastateltava haastaa mukaan seuraavan musiikintekijän. Ensimmäisenä haastattelussa Simo Naapuri.

Kohderyhmät:

Tägit:

1. joulukuuta 2021