Ellibsin laina- ja varausmääriin muutoksia

E-kirjojen ja e-äänikirjojen kasvaneen käytön vuoksi Ellibsin laina- ja varausmääriä rajoitetaan.

Muutokset Vanamo-kirjastojen Ellibs-kokoelmassa ovat seuraavat:

• kerrallaan lainoja voi olla enintään 2 kpl
  • kerrallaan varauksia voi olla enintään 5 kpl

Näillä muutoksilla halutaan taata aineiston saatavuus mahdollisimman monelle.

E-kirja tai e-äänikirja voi olla lainassa vain yhdellä lainaajalla kerrallaan.

Järjestelmä ilmoittaa, mikäli yrität lainata tai varata yli rajoitusten.

Nyt tehdyt muutokset laina- ja varausmääriin eivät vaikuta tällä hetkellä lainassa oleviin aineistoihin tai voimassa oleviin varauksiin. Varaukset siirtyvät lainoiksi, vaikka lainojen maksimäärä olisi täynnä.

Kirjastojen ollessa suljettuina koronaepidemian takia Vanamo-kirjastot panostavat e-aineistojen saatavuuteen. Ellibsin kokoelmaa on täydennetty viime aikoina useilla uusilla nimekkeillä.

Tarvitset kirjastokortin numeron ja tunnusluvun lainataksesi ja varataksesi Ellibsissä. Jos olet unohtanut tunnusluvun, voit nyt tilata uuden verkkokirjaston kautta.

1. E-kirjat

Kokoelma sisältää satoja e-kirjoja aikuisille, lapsille ja nuorille. Valikoimassa on monipuolisesti kauno- ja tietokirjallisuutta.

Tags:

Thursday, March 26, 2020