Pelitila Bunkkeri

Pelitila Bunkkeri sijaitsee Hämeenlinnan pääkirjaston alakerrassa, kulku Rauhankadun sisäänkäynnin tuulikaapista.

HUOM!

Bunkkerissa on alle 13-vuotiaille pelitoimintaa tiistaisin ja torstaisin klo 13–17 koko kesän ajan elokuun loppuun asti. 

Yli 13-vuotiaille suunnattu pelitoiminta on kesätauolla 21.6.–5.8. Yli 13-v. pelitoiminta jatkuu kirjaston Bunkkerissa maanantaina 6.8. alkaen elokuun loppuun asti.

Pääkirjaston peruskorjauksen vuoksi pelitoiminta siirtyy Poltinahon pelitilaan (Matti Alangon katu 31) syyskuusta lähtien. Poltinahon pelitila on tarkoitettu 13-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Kirjaston Bunkkerissa on kuusitoista nykyaikaista pelikonetta, joilla voi pelata suosittuja pelejä, kuten League of Legends, Hearthstone ja Counter Strike Global offensive (CS:GO). Sieltä löytyy myös Playstation 4 -pelikonsoli (PS4).

Bunkkeri on avoinna yli 13-vuotiaille pelaajille maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 15–20.

Alle 13-vuotiaat (3.-6.-luokkalaiset) pääsevät pelaamaan tiistaisin ja torstaisin klo 13-17.

Hämeenlinnan nuorisopalvelut järjestävät pelitila Bunkkerissa nuorille ohjattua pelitoimintaa yhteistyössä kirjaston ja Hämeenlinna - Vanajan seurakunnan nuorisotoimen kanssa.

Poltinahon seurakuntatalolla on toinen pelitila, joka on auki torstaisin klo 16-20. Pelitilassa on kymmenen pelikonetta. Siellä on myös ajo/lentosimulaattoripelaamiseen tarkoitettu tuoli/ratti/poljinyhdistelmä Poltinahon pelitila on tarkoitettu 13-vuotiaille ja sitä vanhemmille pelaajille.

Lue lisää pelitiloista, pelikoneista ja peleistä: http://bunkkeri.gg/

Bunkkerin käyttösäännöt

Tilan varaaminen

Varaajan henkilöllisyys tarkistetaan varaustilanteessa. Varaaja täyttää varaussopimuksen ja allekirjoituksellaan sitoutuu noudattamaan tilan käyttösääntöjä. Kirjastotoimenjohtaja hyväksyy allekirjoituksellaan varauksen. Sopimuslomakkeen saa kirjaston asiakaspalvelusta tai kirjaston nettisivuilta.


Tilan varaaja on vastuussa tilan käytöstä ja laitteista. Varaaja vastaa käytöstä aiheutuneista vahingoista täysimääräisesti. Varaaja sitoutuu korvauksiin, jos laitteille tai ohjelmille tehdään tahallista vahinkoa tai ilkivaltaa varattuna aikana.

Varaaja on velvollinen huolehtimaan vuoronsa päätyttyä jälkiensä siivoamisesta sekä ovien ja ikkunoiden lukitsemisesta vuoronsa jälkeen.

Tietokoneiden asetusten muuttaminen, ohjelmien asentaminen ja poistaminen on kielletty. Tietokoneita ja työpöytiä ei saa siirtää pois paikaltaan. Epäasiallisen ja laittoman aineiston käyttö ja katselu kirjaston tiloissa on kielletty. Käyttäjien on huomioitava myös voimassaolevan lainsäädännön (henkilörekisteri-, tekijänoikeus- ja rikoslaki) sääntelevät määräykset. Viranomaisilla on oikeus saada koneen käyttäjätietoja rikostutkintatapauksissa. Asiakas vastaa itse käsittelemiensä tietojen salassa pysymisestä ja tiedostojensa tallentamisesta.

Toiminta

Ohjatut peli-illat
Nuorisopalvelut pitää tilaa auki viikoittain kahtena tai kolmena iltana viikossa (alustava suunnitelma ma, ke, pe klo 15–20). Paikalla on tuolloin aina nuorisopalveluiden henkilöstöä, joko nuorisotyöntekijä, sivari, vertaisohjaaja tai tuntityöläinen, joka huolehtii tilan sulkemisesta ja turvallisuudesta käytön ajan. Aukioloajat päätetään yhteistyössä nuorisopalvelujen kanssa.

Muu ohjattu käyttö
Viikoittaisen nuorisopalveluiden peli-iltojen lisäksi tilassa järjestetään pelitapahtumia, koulutustilaisuuksia henkilökunnalle ja asiakkaille, työpajoja ja kirjaston omaa pelitoimintaa. Tilaa voidaan myös hyödyntää kirjaston ryhmäopastuksissa.

Muut ryhmät
Digitaalisen tai muun pelaamisen parissa toimivat ryhmät sekä järjestöt voivat varata Bunkkerin tiloja laitteistoineen omaan harrastuskäyttöönsä. Nuorten ryhmät (alle 29 -vuotiaat) saavat tilan käyttöönsä maksutta, muille ryhmille tilan varaaminen on maksullista; yhdistykset ja yleishyödylliset yhteisöt 35,-/h, yksityiset 45,-/h. Vuokra laskutetaan jälkikäteen.

Laitteisto

Tilassa on 16 pelaamiseen tarkoitettua työasemaa, dataprojektori, äänentoisto ja valvontakamerat.

Työasemilla on käytössä kaksi kirjautumistunnusta. Nuorisopalveluiden ja kirjaston henkilöstön tunnuksella on sallittu pelien asentaminen. Asiakastunnuksella ohjelmien asentaminen ei ole sallittu.

Kirjasto ei vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat laitteiden tai verkkoyhteyksien toimintahäiriöistä tai käyttäjän toiminnasta. Henkilökunnalla on oikeus rajoittaa tarvittaessa tietokoneiden käyttöoikeutta.